Βραζιλία: Ψηφίζουν εδώ και λίγη ώρα οι πολίτες της χώρας
156 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι αναμένεται να εκλέξουν το νέο πρόεδρο
Οι 156 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα Κυριακή στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον αριστερό Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να είναι το φαβορί έναντι του απερχόμενου δεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Ο Λούλα είναι πιθανό να ανακηρυχθεί νικητής ήδη από αυτόν τον γύρο, αλλά ο Μπολσονάρου απειλεί εδώ και μήνες ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αν αυτές δεν είναι «διαφανείς».
Πιθανή εκλογή από τον πρώτο γύρο
Ο Λούλα συγκεντρώνει το 48% των προθέσεων ψήφου (+1 από την περασμένη εβδομάδα), ενώ ο Μπολσονάρου επίσης κατέγραψε οριακή άνοδο του ποσοστού του, στο 34% (+1).
Τα δύο φαβορί απομακρύνθηκαν κι άλλο από τον τρίτο Σίρου Γκόμες (κεντροαριστερά), που είδε το ποσοστό του να πέφτει στο 6% (–1), κι από τη γερουσιαστή Σιμόνι Τέμπετ (κεντροδεξιά), η οποία συγκεντρώνει το 5% των προθέσεων ψήφου (αμετάβλητο).
Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) έχει πιθανότητες να εκλεγεί για την τρίτη του θητεία από τον πρώτο γύρο, εάν συγκεντρώσει πάνω από 50% των εγκύρων ψηφοδελτίων (αφαιρουμένων λευκών και άκυρων). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Νταταφόλια, πιστώνεται ακριβώς 50% των εγκύρων, όπως και πριν μια εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος Μπολσονάρου το 36% (+1).
Όμως αυτή η επίδοση του Λούλα παραμένει εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±2%), αφήνοντας να πλανάται αβεβαιότητα για το αν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος την 30ή Οκτωβρίου.
Αν διεξαχθεί, ο Λούλα θα κερδίσει τον Ζαΐχ Μπολσονάρου με το 54% των ψήφων έναντι 39%, κατά την κυλιόμενη δημοσκόπηση.
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
- Φοινικούντα: Ο 22χρονος που παραδόθηκε και παρίστανε τον συνεργό είναι ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Άρης Betsson – Βενέτσια 90-86: Έδειξε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
- «Δεν υπάρχει ειρήνη και χαρά»: Η Ισλανδία μποϊκοτάρει τη Eurovision για το Ισραήλ – Πέντες χώρες εκτός
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



























































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442