Φίλης: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ αμελούσε τρία χρόνια να παρέμβει στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου παρά τις καταγγελίες;
Ο Νίκος Φίλης επανέρχεται στην αστυνομική επιχείρηση που διεξήγαγε η Αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη.
Το ερώτημα γιατί η Ελληνική Αστυνομία «αμελούσε για τρία χρόνια να παρέμβει, στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες», απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Φίλης, και του καταλογίζει ευθύνες «γιατί με την επιχείρηση που οργάνωσε έθεσε σε κίνδυνο φοιτητές».
- Διαβάστε επίσης: Κινδύνευσαν φοιτητές, «δίπλα στο αμφιθέατρο έπεσαν οι πυροβολισμοί» – Διαλυμένα τα δωμάτια της Εστίας μετά την αστυνομική επιχείρηση
«Γνωστές τουλάχιστον τρία χρόνια»
Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο κ. Φίλης αναφέρει: «Σε συνέντευξη – διάγγελμα στην ΕΤ1, μιλώντας για την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στη φοιτητική εστία Ζωγράφου, ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές δραστηριότητες ήταν γνωστές τουλάχιστον τρία χρόνια. Με επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες φοιτητών και των πρυτανικών αρχών το διάστημα αυτό. Το αμείλικτο ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί η ΕΛΑΣ αμελούσε να παρέμβει; Και γιατί επέλεξε να το κάνει τώρα;».
Δίνοντας ο ίδιος την απάντηση υποστηρίζει: «Προφανώς για να συντηρήσει την κυβερνητική προπαγάνδα που διασύρει τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα παρανομίας και εγκληματικότητας. Προφανώς για να ξαναζεστάνει, μέσω των φιλικών της ΜΜΕ, την ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας».
Ακολούθως ο κ. Φίλης ξεκαθαρίζει ότι «η υποχρέωση της ΕΛΑΣ για άμεση επέμβαση, όπου και όποτε σημειώνεται εγκληματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, είναι αυτονόητη» και επισημαίνει: «Ήταν δυνατή για παρόμοιες κακουργηματικές πράξεις (εφόσον αποδειχθεί ότι ευσταθούν) στα πανεπιστήμια και πριν καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο η κυβέρνηση ΝΔ, το 2019.
Αυτό έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ, με την επέμβαση στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ και αλλού. Οι επιχειρήσεις αυτές ήταν έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κινδυνεύσουν ζωές των φοιτητών. Αντίθετα, αυτή που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, με το μάτι στραμμένο στην επικοινωνία και την τηλεοπτική εξαργύρωση, έθεσε σε κίνδυνο φοιτητές αφού 30 μέτρα από το σημείο των πυροβολισμών ήταν συγκεντρωμένα πολλά νέα παιδιά που προσέρχονταν να δώσουν εξετάσεις».
«Ας σταματήσει να προκαλεί τη νοημοσύνη μας»
Ακολούθως απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Θεοδωρικάκος να προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Ας ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα αντί να νομοθετεί τον περιορισμό των διαδηλώσεων (άδοξο βέβαια ήταν το τέλος του σχετικού νόμου Χρυσοχοΐδη, καθώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η κυβέρνηση τον έκανε, κατά το λαϊκό, «γαργάρα»). Ας κοιτάξει καλύτερα την ανοχή που έδειξε χτες η ΕΛΑΣ στις ασχήμιες των χρυσαυγιτών στο Εφετείο και ας πάψει να συκοφαντεί τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Αυτά που παρά το έλλειμμα χρηματοδότησης καταλαμβάνουν εδώ και χρόνια τις υψηλότερες θέσεις στις διεθνείς αξιολογήσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442