Μπόλικη… σκόνη σήκωσε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η Ενωση του Ματίας Αλμέιδα γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις του Καμπάκοφ.
Φωνές, αναρτήσεις και ανακοινώσεις «έντυσαν» το σκηνικό από την «κιτρινόμαυρη» πλευρά, με το αγωνιστικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα να περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Μετά το ματς με τον Βόλο, ο Αργεντινός τεχνικός υπέπεσε σε… γκάφες και στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Η απειρία του «Πελάδο» στα ευρωπαϊκά γήπεδα «μίλησε», με τον κόουτς του Δικεφάλου να παίζει με τη… φωτιά στη Λεωφόρο.
Το πρόβλημα με Βόλο
Η πρώτη γκέλα της σεζόν ήρθε νωρίς-νωρίς για την ΑΕΚ και συγκεκριμένα τη 2η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο ματς της Ριζούπολης και με τον Βόλο να αμύνεται σωστά και μαζικά, ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στον αγωνιστικό χώρο όλα του τα επιθετικά «όπλα» από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε τους πάντες από τον πάγκο, αλλά το σωστό επιθετικό πλάνο απουσίαζε. Το τρικ με τον Λιβάι Γκαρσία στο πλευρό του Σέρχιο Αραούχο δεν απέδωσε ποτέ, με τον νεαρό άσο να… χάνεται στον περιορισμένο χώρο δράσης του.
Ο δικέφαλος προσπάθησε μόνο με σέντρες να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, που δραπέτευσαν σχετικά εύκολα με το τρίποντο από τη Ριζούπολη.
Η «γκάφα» στη Λεωφόρο
Δύο αγωνιστικές αργότερα και στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν για την ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα πιάστηκε… αδιάβαστος. Με τον Δικέφαλο να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, ο Αργεντινός τεχνικός υπέπεσε σε ένα μεγάλο σφάλμα.
Συγκεκριμένα με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού και με το χρονόμετρο στο 58ο λεπτό, ο Αλμέιδα προχώρησε σε τέσσερις απανωτές αλλαγές, εξαφανίζοντας τα χαφ του από τον αγωνιστικό χώρο. Ο «Πελάδο» απέσυρε στον πάγκο τους Γιόνσον-Σιμάνσκι, χρησιμοποιώντας στη θέση τους, τους Μάνταλο-Πινέδα.
Ήταν μεγάλο το λάθος από τον Αλμέιδα, που είχε στο νου του μόνο το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από αυτήν την κίνηση, η ΑΕΚ έχασε τα… αυγά και τα πασχάλια στο χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φτάνουν πολύ εύκολα ως και την κιτρινόμαυρη περιοχή. Στάνκοβιτς και δοκάρια σταμάτησαν τους «πρασίνους», με την Ενωση να γλυτώνει σε αυτήν την περίπτωση μια συντριβή.
Η ευρωπαϊκή… απειρία του Αλμέιδα έκανε την εμφάνισή της στη Λεωφόρο και λίγο έλειψε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον κιτρινόμαυρο οργανισμό.
Δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές μετράει η ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα. Ο Αργεντινός τεχνικός μαθαίνει σιγά-σιγά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε περίτρανα στο ντέρμπι της Λεωφόρου.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Η έρευνα της εισαγγελίας αποκαλύπτει παράνομο στοιχηματισμό ακόμη και σε αριθμό φάουλ - Ο αρχηγός της Φενέρ εμπλέκεται κι αυτός σε στοιχήματα εκατομμυρίων
Έξαλλος ο Αταμάν με τον Μονέκε για την κριτική του τελευταίου στον Σορτς – «Δες τη δική σου ομάδα, που χάνει ματς και αλλάζει προπονητές», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού