Αλβανία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η αστυνομία της χώρας – Νέα πυρά κατά του Ιράν
Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Αλβανίας και Ιράν
Η Αλβανία έγινε στόχος νέας κυβερνοεπίθεσης, η οποία εκδηλώθηκε κατά της αλβανικής αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Τεχεράνη, τρεις ημέρες μετά την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ιράν μετά την μεγάλη κυβερνοεπίθεση του Ιουλίου.
«Τα πληροφοριακά συστήματα της εθνικής αστυνομίας επλήγησαν χθες από κυβερνοεπίθεση, η οποία, μετά τις πρώτες πληροφορίες, διαπράχθηκε από τους ίδιους αυτουργούς που είχαν επιτεθεί τον Ιούλιο κατά των δημοσίων και κυβερνητικών υπηρεσιών της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας.
Ο στόχος της κυβερνοεπίθεσης του Ιουλίου
Ο Εντι Ράμα κατηγορεί το Ιράν για μεγάλη κυβερνοεπίθεση κατά ψηφιακών υποδομών της αλβανικής κυβέρνησης με στόχο την καταστροφή τους. «Εμπεριστατωμένη έρευνα μας έδωσε την αδιαμφισβήτητη απόδειξη» ότι η κυβερνοεπίθεση αυτή είχε «ενορχηστρωθεί και είχε σπόνσορα» την Τεχεράνη.
Στις αρχές Αυγούστου, η επίθεση είχε αποδοθεί στην Τεχεράνη από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant, η οποία βάσισε την εκτίμησή της σε παράγοντες όπως χρονική στιγμή της επίθεσης, το περιεχόμενο ενός καναλιού στο Telegram μέσω του οποίου υπήρξε ανάληψη ευθύνης, και τις ομοιότητες ανάμεσα στον κώδικα της επίθεσης και κακόβουλα προγράμματα που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον Ιρανών και Αράβων.
Στόχος των χάκερ φαίνεται πως ήταν η ακύρωση συνεδρίου ιρανών αντιφρονούντων που θα διεξαγόταν κοντά στα Τίρανα.
Το συνέδριο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διήμερο 23-24 Ιουλίου από την ομάδα Μουτζαχεντίν ε Καλκ, γνωστή ως MEK, ακυρώθηκε όμως έπειτα από προειδοποίηση των τοπικών αρχών για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442