Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Θα προσκληθεί στην πρώτη σύνοδο «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας»

Τουρκία: Θα προσκληθεί στην πρώτη σύνοδο «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας»

Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ

Η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται ότι θα προσκληθούν στην πρώτη σύνοδο της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας» που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα, με τη συμμετοχή των ηγετών των «27», των υποψήφιων προς ένταξη χωρών και των γειτόνων της ΕΕ. Την είδηση γνωστοποίησαν την Τετάρτη ευρωπαϊκές πηγές.

Ποιοι άλλοι θα κληθούν

Εκτός από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα σταλούν «σύντομα» προσκλήσεις στους ηγέτες των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Σερβία) καθώς και σε εκείνους της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε μία από τις πηγές την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Η Ε.Ε βάζει στη θέση του τον Ερντογάν

Αυτό το σχέδιο δημιουργίας μιας πλατφόρμας πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας ήταν μια πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, την οποία υιοθέτησε τον Ιούνιο η ΕΕ.

Τουρκία εναντίον ΕΕ λόγω Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική πλευρά καταφέρεται συχνά εναντίον της ΕΕ, ιδιαίτερα όταν οι Βρυξέλλες καλούν την Άγκυρα να «συμμορφωθεί» σε σχέση με τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Ενδεικτική πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίντς ο οποίος ανέφερε:

«Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει  την Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μη λύση, όχι τη λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα. Είναι αξιοπερίεργο  όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τέλος επανέλαβε ότι η Άγκυρα, «θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024