ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Παλάσιος και Σπόραρ καθάρισαν σε μισή ώρα για το «τριφύλλι»
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο χάρη σε γκολ των Παλάσιος και Σπόραρ, κάνοντας έτσι το 2×2 στη φετινή Superleague.
Μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα επί του Ιωνικού, ο Παναθηναϊκός πέρασε με επιτυχία και την πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία του, καθώς επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» για τη 2η αγωνιστική της Superleague.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 2×2 στο φετινό πρωτάθλημα περνώντας νικηφόρα και με πειστική εμφάνιση από το Ηράκλειο χάρη σε τέρματα των Παλάσιος και Σπόραρ από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (6 β.), έχοντας ματς περισσότερο, ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.
Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Βέλγιο 85-68: Θέαμα, περίπατος και τώρα Eurobasket (vid + pics)
Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός, δίκαιο προβάδισμα για τους «πράσινους»
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν από την αρχή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που δημιουργούνταν στα άκρα του ΟΦΗ.
Η πίεση απέφερε καρπούς και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν το 20λεπτο. Συγκεκριμένα, ο Πέρεθ βρήκε με τρομερή μακρινή μπαλιά ακριβείας τον Παλάσιος, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 16′.
Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας και το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Και έτσι έγινε.
Μπορεί το σουτ του Σπόραρ στο 32′ να έφυγε άουτ, ωστόσο ο Σλοβένος κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Σπόραρ στην περιοχή και ο Σλοβένος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των «πρασίνων» στο 33′.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Ο Λάρσον βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.
Πλήρης έλεγχος μέχρι το τέλος από τον Παναθηναϊκό
Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να το φέρνει στα μέτρα του. Στο 57′ ο Παλάσιος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, έκανε το σουτ αλλά ο Στέφενς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Ο Κουρμπέλης τραυματίστηκε στην αριστερή γάμπα και αντικαταστάθηκε από τον Βέρμπιτς στο 68′, ενώ πέρασαν στο 76′ οι Ιωαννίδης και Γκάνεα στη θέση των Σπόραρ και Χουάνκαρ.
Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ προσπάθησε να φανεί απειλητικός και έχασε ευκαιρία στο 82′ για να μειώσει στο σκορ. Ο Στάικος έκανε το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 86′ ο Μπουζούκης βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους «πράσινους» να φεύγουν με το τρίποντο από την Κρήτη.
- Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον θρύλο Σωτήρη Γκαβέζο (pics)
- Φιλικό στο Παγκρήτιο για την Εθνική Ελλάδας τον Ιούνιο
- Όλιβερ και Πινέιρο: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον οι απαράδεκτοι διαιτητές του Ροσέτι
- Χωρίς Εμπαπέ η Ρεάλ κόντρα στη Μπενφίκα
- Εξανεμίζονται τα όνειρα του Νεϊμάρ για Μουντιάλ: «Ο Αντσελότι δεν θα τον καλέσει στα φιλικά»
- Η ανάλυση της Super League για τους αγωνιστικούς χώρους: «Σε άριστη κατάσταση»
- Οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής της Super League
- «Αξιολύπητος ζηλιάρης»: Απίθανο ξέσπασμα του Λάρκιν για τα σχόλια του Κουτλουάι για τον τραυματισμό του (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442