Εξάρχεια: «Πρόσχημα το μετρό για την καταστροφή μιας γειτονιάς» – Κόντρα ΝΔ με Βερναρδάκη
Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Για οπισθοδρομικές αντιλήψεις κατηγορεί την Κουμουνδούρου η ΝΔ
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων.
Οπισθοδρομικές αντιλήψεις
Η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις» επειδή σε ανάρτησή του στο facebook ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».
Διαβάστε επίσης Η πλατεία κι η λαμαρίνα
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Δια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α Αθήνας Χρ.Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι «με πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρεφεται μια ιστορική γειτονιά!».
»Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».
Τα Εξάρχεια πολιορκούνται
Η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη έχει ως εξής:
«Τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής.
»Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.
»Το τρίπτυχο της απάντησής μας: 1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, 2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή, 3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής…».
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας του σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και τις τελευταίες μέρες το κλίμα ήταν τεταμένο με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών και κατοίκων.
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442