Εξάρχεια: «Έξω το μετρό από την πλατεία»: Τεταμένο το κλίμα – Κινητοποιήσεις και έντονη παρουσία ΜΑΤ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων στα Εξάρχεια για τη δημιουργία στάσης Μετρό στην πλατεία της περιοχής.
Πορεία στα Εξάρχεια είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης από κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία στάσης Μετρό στην κεντρική πλατεία.
Το πανό που βρίσκεται στην κορυφή της πορείας γράφει: «Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία – Έξω το Μετρό από την πλατεία».
- Διαβάστε επίσης: Ερωτήματα προς την ΕΛΑΣ για απαγόρευση πορείας διαμαρτυρίας για απόπειρες βιασμού στα Εξάρχεια
Η διαδήλωση είναι ιδιαίτερα μαζική, με κόσμο όλων των ηλικιών να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη γειτονιά των Εξαρχείων είναι ισχυρή, ενώ το πρωί της Τρίτης προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες για τα έργα που ξεκίνησαν πάνω στην πλατεία.
Περίπου στις 20:30 η ώρα, αστυνομικοί έριξαν χημικά σε συγκεντρωμένους, ενώ υπάρχουν αντεγκλήσεις με πολίτες που βρίσκονται μέσα σε καταστήματα.

Αύρα στη Σπ. Τρικούπη #antireport #laf_portal pic.twitter.com/n1KvgPHCsh
— Land & Freedom (@laf_portal) August 9, 2022
Τι έγινε το πρωί της Τρίτης
Αντιπαράθεση ανάμεσα σε 100 περίπου κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις υπήρξε το πρωί της Τρίτης όταν συνεργεία ξεκίνησαν εργασίες πάνω στην πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, η Αστυνομία είχε επιστρατεύσει και την «Αύρα», ενώ έριξε χημικά σε διαδηλωτές.
Δείτε φωτογραφίες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442