Πορεία στα Εξάρχεια είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης από κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής που αντιδρούν στη δημιουργία στάσης Μετρό στην κεντρική πλατεία.
Το πανό που βρίσκεται στην κορυφή της πορείας γράφει: «Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία – Έξω το Μετρό από την πλατεία».
Η διαδήλωση είναι ιδιαίτερα μαζική, με κόσμο όλων των ηλικιών να συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη γειτονιά των Εξαρχείων είναι ισχυρή, ενώ το πρωί της Τρίτης προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες για τα έργα που ξεκίνησαν πάνω στην πλατεία.
Περίπου στις 20:30 η ώρα, αστυνομικοί έριξαν χημικά σε συγκεντρωμένους, ενώ υπάρχουν αντεγκλήσεις με πολίτες που βρίσκονται μέσα σε καταστήματα.
Αντιπαράθεση ανάμεσα σε 100 περίπου κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις υπήρξε το πρωί της Τρίτης όταν συνεργεία ξεκίνησαν εργασίες πάνω στην πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, η Αστυνομία είχε επιστρατεύσει και την «Αύρα», ενώ έριξε χημικά σε διαδηλωτές.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων