Γαλλία: Μήνυση εναντίον του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία Κασόγκι από δύο ΜΚΟ
Ηαρραβωνιαστικιά του Κασόγκι Χατιτζέ Τσενγκίζ δήλωσε «εξοργισμένη» που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φιλοξενεί για δείπνο τον μπιν Σαλμάν
Μήνυση για συνέργεια σε βασανιστήρια και καταναγκαστική εξαφάνιση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υποβλήθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γαλλία, ανακοίνωσαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις και ο Γάλλος νομικός εκπρόσωπός τους.
Η μήνυση 42 σελίδων ισχυρίζεται ότι ο MbS «είναι συνεργός στα βασανιστήρια και την καταναγκαστική εξαφάνιση του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου 2018» και ότι «δεν απολαμβάνει ασυλίας από δίωξη επειδή, ως πρίγκιπας διάδοχος, δεν είναι αρχηγός κράτους», διευκρινίζουν η ΜΚΟ Democracy for the Arab World Now (DAWN) και η οργάνωση Trial International.
Διαβάστε επίσης: Σ. Αραβία : Μπαράζ εκκαθαρίσεων στη βασιλική οικογένεια από τον Μπιν Σαλμάν
«Εξοργισμένη» αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι
Από την πλευρά της, η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι Χατιτζέ Τσενγκίζ δήλωσε «εξοργισμένη» που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φιλοξενεί την Πέμπτη για δείπνο τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο.
«Είμαι εξοργισμένη και σοκαρισμένη που ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχεται με όλες τις τιμές τον δήμιο του αρραβωνιαστικού μου», είπε η σε μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν πριν το Παρίσι βρισκόταν στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη την Τρίτη και την Τετάρτη με μέρος του διεθνούς Τύπου να ασκεί ενός είδους κριτική στην Αθήνα για την επίσκεψη. Ενδεικτικό το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ την Τετάρτη, που ανέφερε ότι «Μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, ο Σαουδάραβας διάδοχος δεν είχε επισκεφθεί την Ευρώπη, τώρα η Αθήνα του δίνει βήμα».
Την Παρασκευή στο Παρίσι για συνάντηση με τη γαλλίδα ομόλογο του, Κατρίν Κολονά αναμένεται ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442