Τουρκία: «Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αττική» λέει το «δεξί χέρι» του Ερντογάν
Προκλήσεις δίχως τέλος από την Άγκυρα
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο, καθώς από τη μία κατηγορεί την Αθήνα για υπερπτήσεις στην Τουρκία και δηλώνει ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τους ουρανούς της Αττικής».
Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν στην «Καθημερινή» μίλησε για την διακοπή στην επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.
- Διαβάστε επίσης: Οι χάρτες της έντασης γυρίζουν μπούμερανγκ για την Τουρκία
«Η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί» διαμήνυσε ο Αλτούν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κλειστή κάστας που περιβάλλει τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει άμεση επικοινωνία μαζί του.
Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει την αισιοδοξία του. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου.

Προαναγγελία για έρευνες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο
Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν έρευνες.
Για το θέμα των ερευνών πάντως, είχε κάνει πρόσφατα δηλώσεις ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Φατίχ Ντονμέζ.
Ο Ντονμέζ μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι εξετάζονται πέντε – έξι τοποθεσίες και πιθανότατα θα επιλεγεί μία στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο θέμα επανήλθε και ο τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.
Το σημείο που θα επιλεγεί από την Άγκυρα για την γεώτρηση έχει τη δική του σημασία, όπως υπογραμμίζουν αναλυτές, καθώς θα δείξει την πρόθεση της Τουρκίας να ανεβάσει το επίπεδο της έντασης.
Τα τρία σενάρια
Στο πλέον «ανώδυνο» σενάριο, αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι, είναι το τουρκικό γεωτρύπανο να κινηθεί στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, παίζοντας με τα όρια των ΑΟΖ των δύο χωρών.
Το δεύτερο σενάριο είναι να κινηθεί σε περιοχές δυτικά της Κύπρου, ή στην περιοχή της Καρπασίας, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει ορίσει «οικόπεδα» και δεν έχει εκχωρήσει σε κάποια εταιρεία τα δικαιώματα ερευνών.
Και το τρίτο σενάριο η Άγκυρα να θελήσει να στείλει το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» σε περιοχή που τα δικαιώματα έχουν εκχωρηθεί, όπως για παράδειγμα το «οικόπεδο 6» της κυπριακής ΑΟΖ, στο οποίο τα δικαιώματα έχουν ΕΝΙ και Total.
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442