Απαγόρευσαν στον Ρώσο σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σοκούροφ να βγει από τη Ρωσία
Ο Σοκούροφ επρόκειτο να επισκεφθεί τη Φινλανδία και στη συνέχεια την Ιταλία για να συμμετάσχει σε πολιτιστική διάσκεψη.
Ο γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντρ Σοκούροφ απευθύνθηκε στο Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παρά τω προέδρω σε σχέση με το ότι δεν του επέτρεψαν την έξοδο από τη Ρωσία.
«Με κράτησαν τέσσερις ώρες στα σύνορα και επέστρεψα στην Αγία Πετρούπολη.
Δεν άφησαν εμένα και τον διευθυντή του ιδρύματός μας», δήλωσε ο Σοκούροφ στο πρακτορείο Interfax.
Σήμερα επρόκειτο να μιλήσει στην διάσκεψη στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με τον Ρώσο σκηνοθέτη, οι τελωνειακοί πήραν το δικό του διαβατήριο και αυτών που συνταξίδευαν μαζί του και «κάπου πήγαν».
Αργότερα, τον ενημέρωσαν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να βγει στο εξωτερικό καθώς υπήρχε σχετική εντολή που αφορούσε περιορισμούς λόγω κορονοϊού του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Διαβάστε επίσης: Πολ Χάγκις: Ο οσκαρικός σκηνοθέτης συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση
«Ο υπεύθυνος βάρδιας (στον έλεγχο διαβατηρίων) προσπάθησε να μας πει ότι κατά της αναχώρησής μου υπάρχει σχετική εντολή του Μισούστιν.
Ο υπεύθυνος βάρδιας προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι Μισούστιν απαγορεύει τη διέλευση των συνόρων…
Ποτέ δεν έχω συναντήσει τον Μισούστιν δια ζώσης.
Από πού προέκυψε ο Μισούστιν να έχει τέτοια προκατάληψη και μίσος για μένα, δεν μπόρεσα να το καταλάβω», δήλωσε ο Σοκούροφ.
(H εφημερίδα Novaya gazeta.Europe έχει στη διάθεση της την έκκληση του Σοκούροφ προς το συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα).
Μετά την έκκληση του Σοκούροφ, η Γιεκατερίνα Βινοκούροβα, μέλος του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ότι οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού που αφορούν την διέλευση των χερσαίων συνόρων για τους Ρώσους πρέπει να αρθούν.
«Πολύ περισσότερο, που από μέρους της Φινλανδίας οι περιορισμοί έχουν αρθεί. Η συζήτηση επί του θέματος μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε η ίδια.
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots
- Γερμανία: Γιατί ο κολοσσιαίος επανεξοπλισμός της τρομάζει γεωπολιτικούς αναλυτές
- Oι αγροτικές κινητοποιήσεις στα διεθνή ΜΜΕ: «Στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



































































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442