Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Metaverse: Η Facebook ανοίγει κατάστημα ρούχων για άβαταρ

Metaverse: Η Facebook ανοίγει κατάστημα ρούχων για άβαταρ

Πολυτελείς μάρκες προσφέρουν συνολάκια για τους αντιπροσώπους σας στην εικονική πραγματικότητα.

Πώς θα ντύσετε το άβατάρ σας στο metaverse;

Αν αγαπάτε τη μόδα θα μπορείτε σύντομα να επιλέγετε εικονικά ρούχα από διάσημες μάρκες τις οποίες προσφέρει η Meta Platforms για τους χρήστες του Facebook, του Instagram και του Messenger.

Σε πρώτη φάση το κατάστημα ρούχων για άβαταρ θα πουλά δημιουργίες της Prada, του Balenciaga και του Thom Browne, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε κοινή παρουσίαση με τον επικεφαλής μόδας του Instagram.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι κάθε ρούχο θα κοστίζει από 2,99 έως 8,99 δολάρια, πολύ λιγότερο από τα πραγματικά ρούχα που πωλούν οι συγκεκριμένοι σχεδιαστές. Για παράδειγμα, αναφέρει το Reuters, η τσάντα Matinee της Prada, φτιαγμένη από δέρμα στρουθοκαμήλου, πωλείται για πάνω από 10.000 δολάρια.

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι φιλοδοξεί να μετατρέψει το κατάστημα σε αγορά όπου σχεδιαστές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν μια ποικιλία ειδών ψηφιακής ένδυσης.

Τα άβαταρ, ψηφιακές αναπαραστάσεις των χρηστών που χρησιμοποιούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, είναι ένας τρόπος που επέλεξε η Meta για να διασυνδέσει την ταυτότητα χρήστη στο Facebook, το Instagram και άλλες υπηρεσίες της.

Οι πλατφόρμες αυτές συνδέονται όλο και περισσότερο σε ένα βήμα προς τη δημιουργία του metaverse, μια σειρά από κοινούς, διασυνδεδεμένους κόσμους όπου οι χρήστες μπορούν να διασκεδάζουν, να ψωνίζουν και να εργάζονται.

Η Meta επανασχεδίασε πέρυσι τα άβαταρ που προσφέρει ώστε να είναι πιο εκφραστικά και τρισδιάστατα. Από τον Ιανουάριο είναι διαθέσιμα σε Facebook, Instagram και Messenger.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024