Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να δραπετεύσει από την Τουρκία»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κιλιτσντάρογλου
Σε έναν -αν μη τι άλλο- αρκετά περίεργο ισχυρισμό προχώρησε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.
Όπως ισχυρίστηκε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα ανώτατα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ετοιμάζονται να δραπετεύσουν από τη χώρα.
Εκανε, μάλιστα, λόγο για σχέδιο που περιλαμβάνει δημιουργία εταιρειών-βιτρίνας και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «ένα μεγάλο σχέδιο διαφυγής είναι σε λειτουργία».
Απευθυνόμενος στους γραφειοκράτες που εργάζονται επί του παρόντος για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του AKP, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος «προετοιμάζεται να δραπετεύσει» και «δεν θα συμπεριλάβει (τους γραφειοκράτες) στο σχέδιό του για να σωθεί από τα εγκλήματα που διέπραξε».
«Επέσπευσαν τις προετοιμασίες για να ξεφύγουν. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών δομών. Στόχος τους είναι να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του σχεδίου» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα».
Απάντηση από το κόμμα του Ερντογάν
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».
Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ είπε: «Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας…».
- Προσφυγές κατά της εφορίας: 8 στους 10 έφυγαν «με άδεια χέρια»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Joyspan: Ανακαλύπτοντας το νόημα της χαράς
- Νεκρά πρόβατα εντοπίστηκαν σε πλαγιά στην Πτελέα Κοζάνης
- Fuel Pass: Τα ψιλά γράμματα της επιδότησης – Πότε θα κόβονται οι αιτήσεις
- Συνταγή: Μωσαϊκό σοκολάτας με κουβερτούρα και φιστίκια
- Ιράν: Ο Τραμπ ξηλώνει κι άλλους αξιωματικούς μετά τον αρχηγό του στρατού ενώ απειλεί με χτυπήματα σε πολιτικές υποδομές
- Ιρανικές επιθέσεις σε Ισραήλ και Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442