Ο Ολυμπιακός δεν μένει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν στον πλανήτη. Το έχει δείξει πολλάκις. Εντός και εκτός συνόρων. Η συγκυρία της αναβολής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, έδωσε την ευκαιρία στους Ερυθρόλευκους να οργανώσουν και να ανακοινώσουν επίσημα ένα πολύ σπουδαίο φιλικό παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι σχεδόν ιστορικής σημασίας. Ένα παιχνίδι για την ειρήνη. Με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Την πρωταθλήτρια Ουκρανίας, που πλέον δεν έχει… έδρα, καθώς η πόλη της, το «σπίτι» της, καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.
Και από τη στιγμή που το πρωτάθλημα της χώρας έχει σταματήσει, λόγω της ρωσικής εισβολής, κάνει παγκόσμια τουρνέ, με σπουδαία φιλικά, με κυρίαρχο μήνυμα την ΕΙΡΗΝΗ. Το φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ONE TV, ενώ θα υπάρχει γενική είσοδος 10 €.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής: «Το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 20:00 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα υποδεχτεί την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ σε ένα διεθνή φιλικό αγώνα για την Ειρήνη και τον τερματισμό του πολέμου.
Πρόκειται για τον πρώτο από μία σειρά φιλικών αγώνων της ουκρανικής ομάδας με κορυφαίoυς συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι φίλαθλοι μπορούν να προσέλθουν στο γήπεδο με το εισιτήριο διαρκείας τους ή με απλό εισιτήριο αξίας 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν για οικονομική στήριξη των Προσφύγων».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Δείτε βίντεο από τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μπέτις. Λίγο νωρίτερα ο Έλληνας επιθετικός και ο Πέλκας είχαν διπλή ευκαιρία.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 72-68 από την Εστουδιάντες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup – Παράπονα για τη διαιτησία για το αντιαθλητικό που δεν δόθηκε στη Σπυριδοπούλου λίγο πριν το φινάλε.
LIVE: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 21:05 την αναμέτρηση Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Θοδωρής Βλάχος και Ντίνος Γενηδουνιάς εκπροσώπησαν την Εθνική πόλο των Ανδρών στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ημιτελικού με την Ουγγαρία (23/1, 18:00).