Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο: Έξω από το ΥπΑΑΤ διαδηλώνουν οι αγρότες

Συλλαλητήριο: Έξω από το ΥπΑΑΤ διαδηλώνουν οι αγρότες

Το κομβόι των τρακτέρ έφτασε στην πλατεία Βάθης

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαρτίου έφτασε το κομβόι των τρακτέρ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθης, για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο, κατέφθασαν στο σημείο συνάντησης, στην πλατεία Βάθης λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήμα των αγροτών είναι τα εξής:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024