Ο πρώην διαιτητής και ποδοσφαιρικός παράγοντας της Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Σταυρίδης, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από ομάδα αγνώστων το καλοκαίρι του 2021 και είχε καταμηνύσει τον Αχιλλέα Μπέο, ως ηθικό αυτουργό, μας επέδωσε δήλωσή του προς δημοσίευση, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:
«Με την από 26.8.2021 δήλωσή μου, που αναδημοσιεύτηκε στον τύπο, κατονόμασα ανακριβώς ως απεδείχθη, τον κ. Αχιλλέα Μπέο, Δήμαρχο Βόλου, ως ηθικό αυτουργό της άνανδρης επιθέσεως που δέχθηκα στις 18.8.2021. Η δήλωσή μου αυτή έλαβε χώρα άκαιρα, καθώς ευρισκόμουν σε απόλυτη σύγχυση και σε μεγάλη αναστάτωση από την προηγηθείσα επίθεση αγνώστων προσώπων κατ’ εμού.
Λόγω της ψυχικής μου συγχύσεως αλλά και των ψευδών πληροφοριών που είχα τότε, ενέπλεξα αδίκως τον κ. Μπέο στη δική μου και σε έτερες υποθέσεις σωματικών βλαβών, για τις οποίες μεταγενέστερα διαπίστωσα με βεβαιότητα ότι, σε καμία περίπτωση, δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Από την εν λόγω συμπεριφορά μου, είναι βέβαιο ότι προέβην σε δηλώσεις που φυσικά θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν εάν στρεφόντουσαν κατά του πραγματικού ηθικού αυτουργού και των φυσικών αυτουργών της επιθέσεως, όχι όμως κατά του κ. Μπέου.
Ως εκ τούτου ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο, διότι τον ενέπλεξα αδίκως και φυσικά ουδέποτε είχα σκοπό να θίξω την τιμή και υπόληψή του ή να τον εξυβρίσω. Επιπλέον δε, ανακαλώ την εναντίον του έγκληση, που αποτέλεσε προϊόν πλάνης μου ως προς το πρόσωπό του (θα υποβάλλω δε, αμέσως την παρούσα προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές), διότι άλλο είναι το πρόσωπο που εμπλέκεται στην επίθεση που εδέχθην και δηλώνω ότι σέβομαι και υπολήπτομαι τον κ. Μπέο, με τον οποίο μάλιστα στο παρελθόν έχω συνεργαστεί και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσω να διατηρώ αγαστές σχέσεις.
Περαιτέρω, αναλαμβάνω την υποχρέωση να δημοσιευτεί η παρούσα στις ηλεκτρονικές εφημερίδες «in.gr», «to10.gr», «istigmes.com» (άλλως να απευθύνω εξώδικο έγγραφο προς τα άνω ΜΜΕ, με επισυναπτόμενη την παρούσα δήλωση) προς αποκατάσταση της προσβολής προς το πρόσωπο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, και προς συμβιβασμό των ποινικών και πολιτικών υποθέσεων που από την αιτία αυτή δημιουργήθηκαν».
Θυμίζουμε, ότι, όπως δημόσια είχαμε διευκρινίσει στις 29.11.2021, τη δημόσια επώνυμη καταγγελία του κ. Σταυρίδη είχαμε, κατά καθήκον, καλύψει δημοσιογραφικά στις 26.8.2021 , χωρίς, βεβαίως, να υιοθετήσουμε την ουσιαστική βασιμότητά της, με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα ζήτημα που την ενδιαφέρει, όπως αυτό των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων βίας που μαστίζουν τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.