Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία αναγκαία διευκρίνιση

Μία αναγκαία διευκρίνιση

Διευκρινίσεις έπειτα από εξώδικο του Αχιλλέα Μπέου

Εξώδικο μας επέδωσε ο Αχιλλέας Μπέος, διαμαρτυρόμενος για την είδηση που είχαμε δημοσιεύσει στις 26.8.2021, τη σχετική με τον ξυλοδαρμό του πρώην διαιτητή, Προέδρου της ομάδας «ΑΕ Μαυρουδίου 2021» και υποψηφίου Προέδρου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Κωνσταντίνου Σταυρίδη, επειδή, κατ’ αυτόν, «υιοθετούσαμε» και «αποδεχόμασταν», ως κατ’ ουσίαν αληθή, τη δημόσια καταγγελία του θύματος, ότι ο ξυλοδαρμός έλαβε χώρα κατ’ εντολή του.

Διευκρινίζουμε, ότι με το επίμαχο δημοσίευμα, όπως από το περιεχόμενό του, κατ’ αντικειμενική κρίση, προκύπτει, σε καμία περίπτωση δεν υιοθετήσαμε την ουσιαστική βασιμότητα των όσων ο Κ. Μαυρίδης καταλογίζει στον Α. Μπέο.

Αντίθετα, περιοριστήκαμε, όπως είχαμε καθήκον, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για μία απολύτως αληθινή είδηση, η οποία, προφανώς, αφορούσε στο σοβαρό ζήτημα των επαναλαμβανομένων κρουσμάτων βίας που μαστίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου.

Δημοσιοποιήσαμε αυτούσιο και εντός εισαγωγικών το περιεχόμενο της δημόσιας δήλωσης του θύματος, όπως και τα στοιχεία που αυτό προς τεκμηρίωση έθεσε υπόψη της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, ενώ προκύπτει σαφώς από το δημοσίευμα, ότι της καταγγελίας έχουν επιληφθεί οι δικαστικές αρχές, οι οποίες και είναι οι μόνες αρμόδιες να εξετάσουν την ουσιαστική της βασιμότητα.

Ενόψει αυτών και ιδίως του ότι το εξώδικο μας απεστάλη μετά από μήνες και μάλιστα από πρόσωπο με ενεργό ρόλο στα δημόσια πράγματα της Χώρας, το οποίο, κατά τεκμήριο, αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τον ρόλο του Τύπου για έγκαιρη και έγκυρη, με γνώμονα την αλήθεια, ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για ζητήματα που το αφορούν, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία μας, γιατί ο κ. Μπέος δεν έσπευσε να διαψεύσει αμέσως δημόσια την σε βάρος του καταγγελία, απευθυνόμενος και σε εμάς που ασφαλώς και θα του δίναμε βήμα, αλλά αναζητεί ευθύνες, παρότι πρόκειται για μία απολύτως αληθινή είδηση (υπαρκτή σοβαρή δημόσια καταγγελία ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα που τον είχε κατονομάσει στη Δικαιοσύνη ως ηθικό αυτουργό του ξυλοδαρμού του), είδηση που δεν θα μας επιτρεπόταν ασφαλώς να αποσιωπήσουμε».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024