Άγγιξε το triple-double ο Γιάννης, λύγισε στο τέλος το Μιλγουόκι
Oι Σίξερς επικράτησαν 123-120 των Μπακς μέσα στο Μιλγουόκι, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγγίζει το triple double και τον Εμπίντ να πετυχαίνει 42 πόντους.
Η Μιλγουόκι Μπακς δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Σίξτερς και ηττήθηκαν εντός εδράς με 123-120 με τον Γιάννη Αντοτεκούνμπο να αγγίζει το triple-double, καθώς πέτυχε 32 πόντους, με 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Εμπίντ με 42 πόντους.
Με αυτή την ήττα οι Μπακς έπεσαν στο 36-24 στη σεζόν την ώρα που οι Σίξερς ανέβηκαν στο 35-23 σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην τρίτη θέση της Ανατολής. Η ομάδα του Μιλγουόκι έπεσε στην πέμπτη θέση.
Κορυφαίος για τους Μπακς για μια ακόμη βραδιά ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που σημείωσε 32 πόντους με 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 39:06 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Στήριγμά του μέχρι την τελευταία περίοδο ο Τζρου Χόλιντεϊ που σημείωσε 24 πόντους με 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους Σίξτερς που επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα από τους Σέλτικς ξεχώρισε ο ο Τζοέλ Εμπίντ με 42 πόντους και 14 ριμπάουντ σε 37:03 λεπτά συμμετοχής.
Ο αγώνας
Το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, ενώ και οι Σίξτερ έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνουν κοντά στο σκορ. Στην δεύτερη περίοδο το Μιλγουόκι ανέβασε τον ρυθμό του και πέρασε μπροστά στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι με δύσκολα καλάθια έμειναν κοντά στο σκορ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κατάφεραν να προσπεράσουν και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 69-61.
Με την επιστροφή των δύο ομάδων για το δεύτερο μισό, οι Μπακς ανέβασαν ταχύτητα, όμως ο Εμπίντ ήταν σεληνιασμένος. Ο Γιάννης πήρε πολύτιμες βοήθειες από τον Μίντλετον και τον Χόλιντεϊ καθώς μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν σε μέτρια βραδιά και έτσι οι Σίξτερς έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 100-93.
Η τέταρτη περίοδος ήταν και η πιο κρίσιμη, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δηλώνει παρών για το Μιλγουόκι και να σκοράρει 16 πόντους στα τελευταία δώδεκα λεπτά του αγώνα. Με 2.3» να απομένουν ο Κορκμάζ έκανε το λάθος και πάτησε την πλάγια τελική γραμμή δίνοντας την ευκαιρία στο ΜΙλγουόκι να ανακτήσει την κατοχή. Ο Μίντλετον ήταν εκείνος που πήρε το τελευταίο σουτ για τους Μπακς, ένα σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα οι Σίξερς να φύγουν με το διπλό από το Μιλγουόκι.
Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Αστάνα για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστική της League Phase του Champions League με την Καϊράτ Αλμάτι και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανακοίνωσε την αποστολή.
Ο Τζάστιν Ρόμπινσον μετά την 35αρα με την Παρί στο ΣΕΦ γράφτηκε για τον Ολυμπιακό – Η… ιστορία που τον συνδέει με τους ερυθρόλευκους από το 2024 και τα δεδομένα στο συμβόλαιο του.
Το σημερινό (7/12) πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις και το Ολυμπιακός - ΑΕΚ που ξεχωρίζει από το μπάσκετ, όπως και το ΠΑΟΚ - Άρης από τη Super League