Σεισμός 3,8 Ρίχτερ έγινε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι. Από ό, τι φαίνεται το γνωστό ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, «ξαναξύπνησε».
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,2 χιλιόμετρα, ενώ ήταν στα 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ, ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί μέχρι τώρα.
Δείτε τη μέτρηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Η ανησυχητική δήλωση Παπαδόπουλου
Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής Σεισμολογίας και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: «Η χώρα μας δεν είναι καθόλου έτοιμη, ούτε στο επίπεδο των σεισμών ούτε στο επίπεδο των τσουνάμι».
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας
Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές σήμερα στα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα