O Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια στην Ισπανία με 72-62 για την 25η αγωνιστική της Εuroleague και έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών από Φερνέρμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας και από τον Ερυθρό Αστέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η ερυθρόλευκοι ανέβηκαν ξανά στην 6η θέση της βαθμολογίας μετά την νίκη επί της Μπασκόνια και πλέον στο δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους, καθώς Ούνικς Καζάν και Εφές Αναντολού βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό.
Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την Ουνίκς Καζάν, αλλά και την Εφές εντός έδρας και σε αυτά τα δύο παιχνίδια θέλει σίγουρα την νίκη για να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην 4η θέση που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας στα play off της Εuroleague. Η αρχή γίνεται την επόμενη αγωνιστική δηλαδή την 26η, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, οι οποία φέτος δεν έχει παρουσιάσει καθόλου καλό πρόσωπο στην διοργάνωση και κρατά οριακά την 8η με την Μονακό να την έχει πλησιάσει επικίνδυνα.
Σίγουρα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι αρκετά δύσκολο από εδώ και πέρα, καθώς απομένουν δώδεκα αγωνιστικές με τις τρεις από αυτές να είναι εξ αναβολής, λόγω των προβλημάτων του κορωνοϊού που ταλαιπώρησαν τις ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρξει αναπροσαρμογή του προγράμματος.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 18η αγωνιστική που είναι εξ αναβολής, ενώ θα υποδεχθούν και την Μπαρτσελόνα, αλλά έχουν και το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που το παιχνίδι αυτό είναι πάντα ιδιαίτερο και για τις δύο ομάδες.
Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως το τέλος της Regular Season:
18η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/3, εξ αναβολής)
19η αγωνιστική: Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός (15/3, εξ αναβολής)
21η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Ζενίτ (8/3, εξ αναβολής)
Ο Λαμίν Γιαμάλ είχε να σκοράρει τρία παιχνίδια για τη Μπαρτσελόνα, όμως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ έβαλε δύο γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο!
Ο Ηρακλής είναι ξανά στη Super League! Ο «Γηραιός» επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας εκτός έδρας χάρη στο «χρυσό» γκολ του Κούστα στο 90ό λεπτό και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του.
Αν οι τακτικές αποφάσεις του Ράφα Μπενίτεθ δικαιολογούσαν απορίες και αμφισβήτηση, η ατομική βελτίωση των παικτών του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρη σε όλους.