Μέτρα – Σκέψεις για άρση των περιορισμών – Τι θα ισχύσει με γήπεδα, εστίαση και μουσική
Η απόφαση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα ληφθεί μετά τη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών την Τετάρτη
Στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης έχει τεθεί η παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν πριν την Πρωτοχρονιά και έχουν ισχύ έως 17 Ιανουαρίου. Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και όπως είπε η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα.
Τι εξετάζεται
Όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ εξετάζονται δύο στάδια χαλάρωσης των περιορισμών:
Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).
Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.
Αύριο Τρίτη αναμένεται οι ειδικοί να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου.
Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα
- Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
- Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
- Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
- Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
- Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442