Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του - Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Αλέξης Γρηγορόπουλος – Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του – Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και για το απόγευμα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική-φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που πριν 13 χρόνια δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Σημειώνεται ότι στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μαθητές και φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», συγκεντρώθηκαν από τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

«Κουμής, Κανελοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ», ήταν ένα ακόμα σύνθημα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ζήτησαν ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και Δικαιοσύνη για τους φόνους του Νίκου Σαμπάνη και του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Και στην Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις ήταν προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όλες με αφορμή την επέτειο για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πορεία στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές κρατώντας ένα μεγάλο πανό ενάντια στην καταστολή, φώναζαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία, σύμφωνα με το GRTimes. Συνδέουν τη φετινή επέτειο, με τους αγώνες τους οποίους πραγματοποιούν για την κατάργηση του νόμου Χρυσοχοΐδη Κεραμέως για τα ΑΕΙ και για το “ξήλωμα” όλων των αντίεκπαιδευτικών νομοσχεδίων.

Στις 17.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 18.00 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024