Οριστικό το φινάλε του Τζον Φαν Σιπ από την Εθνική ομάδα. Ο Ολλανδός προπονητής μέσω δήλωσής του στα social media έκανε γνωστό πως ο ίδιος αποφασίζει να μην μπει καν σε συζητήσεις με την ΕΠΟ, κατηγορώντας την πως καθυστέρησε πολύ να πάρει μια απόφαση και πως δεν είχαν κοινή συνισταμένη και ίδιο όραμα οι δύο πλευρές.
«Άργησε να πάρει την απόφαση η Ομοσπονδία και εγώ επέλεξα να κοιτάξω πλέον μπροστά. Εξάλλου, στο φινάλε, δεν είχαμε κοινή συνισταμένη… Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να πάρουν ευκαιρίες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και να εξελιχθούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ολλανδός, σε μια δήλωση γεμάτη αιχμές για την Ομοσπονδία.
«Θέλω να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου τιμ, μετά από 2,5 χρόνια να μη συνεχίσω στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου.
Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο.
Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την διαδικασία της προπόνησης, το στυλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, πάντα όμως με το όραμά μας και με το πως θέλαμε να προοδεύσουμε ως ομάδα.
Έγιναν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, με αποτέλεσμα να νιώσω πως ήταν η στιγμή για να προχωρήσω.
Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναπτυχθούν και να παίξουν.
Αυτό χρειάζεται χρόνο και περισσότερους Έλληνες στη Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν με την εθνική ομάδα».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.
LIVE: Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA και COSMOTE SPORT 2.
Αυτοψία στα εν εξελίξει έργα αναβάθμισης, προϋπολογισμού περί το 1 εκ. ευρώ, πραγματοποίησαν ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης κι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος.
Το μεγαλύτερο μάθημα ποδοσφαίρου στον κόσμο, ενόψει του Μουντιάλ 2026, διεξήχθη σε μια πλατεία στην πόλη το Μεξικού και βρήκε θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Οι Μεξικανοί γιορτάζουν έτσι και ένα άλλο ρεκόρ, την 3η φορά που φιλοξενούν τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και αποφάσισαν να συνεχίσουν να το «φωνάζουν».