Αστυνομική βία καταγγέλλει βουλευτής του ΜέΡΑ25 – «Δέχθηκα αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα»
Η Μαρία Απατζίδη περιγράφει πώς συνέβησαν όλα, κάνοντας λόγο για αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι που δέχτηκε «απρόκλητα» από αστυνομικό των ΜΑΤ
Φωτογραφία μετά την επίθεση που καταγγέλλεται πως δέχτηκε, κατά τη διάρκεια πορείας έναντι στην αστυνομική βία για τον 20χρονο από το Πέραμα, ανήρτησε η βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη.
Παράλληλα, η ίδια περιγράφει πώς συνέβησαν όλα, κάνοντας λόγο για αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι που δέχτηκε «απρόκλητα» από αστυνομικό των ΜΑΤ.
«Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω «μη με σπρώχνεις», συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Του είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν “δεν με νοιάζει»» προσθέτει.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε, το πρόσωπό της έχει πρηστεί, ενώ χθες το βράδυ πήγε στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου δέχθηκε φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο «για να αποφύγουμε τα χειρότερα».
Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εκείνη, «επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο».
«Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας. Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες» καταλήγει.
Η ανάρτησή της
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)






















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442