Μελβούρνη – Η πόλη με το μεγαλύτερο lockdown χαλαρώνει τα μέτρα
Την Παρασκευή, οπότε και θα αρθούν μερικοί περιορισμοί, η αυστραλιανή αυτή πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχει θέσει σε εφαρμογή από το Μάρτιο του 2020 έξι λοκντάουν, συνολικής διάρκειας 262 ημερών ή σχεδόν εννέα μηνών.
Η Μελβούρνη, η πόλη που έχει παραμείνει σε λοκντάουν για την Covid-19 μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη στον κόσμο, πρόκειται να άρει αυτή την εβδομάδα τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Την Παρασκευή, οπότε και θα αρθούν μερικοί περιορισμοί, η αυστραλιανή αυτή πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχει θέσει σε εφαρμογή από το Μάρτιο του 2020 έξι λοκντάουν, συνολικής διάρκειας 262 ημερών ή σχεδόν εννέα μηνών.
Αυστραλιανά και άλλα μέσα ενημερωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο στον κόσμο, καθώς υπερβαίνει τις 234 ημέρες που έμεινε σε λοκντάουν το Μπουένος Άιρες.
Ενώ τα κρούσματα του κοροναϊού εξακολουθούν να αυξάνονται στην πολιτεία της Βικτόρια, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη, το ποσοστό των εμβολιασμένων με δύο δόσεις εμβολίου θα φτάσει αυτή την εβδομάδα το 70% και θα επιτρέψει τη χαλάρωση των περιορισμών.
Όταν ανοίξουν και πάλι χώροι φιλοξενίας και μερικές επιχειρήσεις, θα εξακολουθήσουν να υποδέχονται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων λιανικής, θα έρθει όταν έχει εμβολιασθεί πλήρως το 80% των κατοίκων της Βικτόρια — κάτι που υπολογίζεται ότι θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Σήμερα η Βικτόρια κατέγραψε 1.838 νέα κρούσματα κορονοϊού και επτά θανάτους. Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η οποία βγήκε την περασμένη εβδομάδα από ένα λοκντάουν 100 ημερών, ανέφερε 301 κρούσματα και 10 θανάτους. Το 80% των κατοίκων της πολιτείας αυτής έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442