Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, στον απόηχο της συμφωνίας των χωρών AUKUS, δήλωσε ότι οι διαφορές με τη Βρετανία ολοένα και μεγαλώνουν και εναπόκειται στο Λονδίνο να κάνει προτάσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαφορές είναι έντονες και ότι σταδιακά επιδεινώνονται», είπε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
«Αναμένουμε τις προτάσεις τους. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό τους», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Πρόβλημα και με τις ΗΠΑ
Νωρίτερα, ο Γάλλος ΥΠΕΞ μίλησε και για τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η διαμάχη μεταξύ του Παρισιού και της Ουάσινγκτον, με επίκεντρο την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει ένα συμβόλαιο αγοράς υποβρυχίων, παραμένει σοβαρή και ανεπίλυτη, παρά τις ουσιαστικές, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες στο Παρίσι με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.
«Η κρίση είναι σοβαρή, δεν έχει επιλυθεί απλά επειδή επαναλάβαμε τον διάλογο και θα διαρκέσει. Για να εξέλθουμε αυτής, θα χρειαστούμε πράξεις παρά λόγια», τόνισε ο Λεντριάν, προσθέτοντας πως οι δύο πλευρές εργάζονται για την επίτευξη αποτελεσμάτων έως το τέλος Οκτωβρίου.
Τετ α τετ Μακρόν, Μπάιντεν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συνομιλήσουν ξανά στα μέσα Οκτωβρίου, ανέφερε ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται σε τρία θέματα: τη στρατηγική σημασία της γαλλικής και ευρωπαϊκής δέσμευσης στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, τη σημασία μιας ισχυρότερης και ικανότερης ευρωπαϊκής άμυνας και πώς οι ΗΠΑ μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη στήριξή τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Σάχελ της Αφρικής, που διεξάγονται από ευρωπαϊκές χώρες.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας