Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Γη της Ελιάς - Η Μυρτάλη πέφτει θύμα απαγωγής - Ποιος την κρατά φυλακισμένη;

Η Γη της Ελιάς – Η Μυρτάλη πέφτει θύμα απαγωγής – Ποιος την κρατά φυλακισμένη;

Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη καταιγιστικές εξελίξεις μας επιφυλάσσει η καθημερινή σειρά του MEGA

Πιστή στο σασπένς και την αγωνία που μας καθηλώνει καθημερινά μπροστά στην οθόνη θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα «Η Γη της Ελιάς», η νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου, που προβάλλεται κάθε βράδυ στις 21:00 στο MEGA.

Η εβδομάδα ξεκινά με την απαγωγή της Μυρτάλης, ενώ σε κάθε επεισόδιο μια ανατροπή φέρνει τα πάνω-κάτω στις ζωές των ηρώων.

Τι θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα;

Επεισόδιο 33 (Κυριακή 3 Οκτωβρίου)

Η Αθηνά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διώξει τον Δημήτρη από το σπίτι.
Ο Στέφανος πείθει τη Βασιλική να γυρίσει στο πατρικό τους σπίτι κι εκείνη δέχεται να επιστρέψει, υπό όρους. Η Αντιγόνη εξομολογείται στη Μαρίνα και τη Μυρτάλη ότι ψάχνει τον πατέρα της, που δεν την αναγνώρισε ποτέ. Ο Ανέστης πανικοβάλλεται μόλις μαθαίνει ότι η αστυνομία είναι έτοιμη να συλλάβει τον «Πρωταθλητή». Λίγο αργότερα, ο Ανέστης τον συναντά σε ένα απόμερο σημείο και τον πυροβολεί τρεις φορές στο στήθος.
Ο Λυκούργος και η Χάιδω έρχονται πιο κοντά. Ο Ισίδωρος ζητά από τη Μαργαρίτα να πείσει την Αθηνά να του πουλήσει το μερίδιο της στην επιχείρηση. Η Μαργαρίτα επισκέπτεται τα θερμοκήπια των Στεφανέων και η Χάιδω με τον Φίλιππο κλείνουν συμφωνία μαζί της για να δουλέψει εκεί ως γεωπόνος. Ο Μάνος και η Μαρίνα επικαλούνται κάποιες δουλειές και φεύγουν μαζί, στα κρυφά, για ερωτικό τριήμερο στην Αθήνα. Η Μυρτάλη επιστρέφει στο σπίτι μετά το συσσίτιο, όταν κάποιος τη ναρκώνει με χλωροφόρμιο και την απάγει…

Επεισόδια 34 + 35 (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου)

Η Μυρτάλη συνέρχεται και, έντρομη, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται φυλακισμένη σε ένα δωμάτιο. Η Αθηνά παρακαλάει την Ιουλία να μεσολαβήσει και να μιλήσει στη Μυρτάλη, ώστε να μην την αντιμετωπίζει εχθρικά. Στο μεταξύ, η Αρετή υποδέχεται στο σπίτι τη Βασιλική, με μεγάλο ενθουσιασμό, και προσπαθεί να της κάνει μια κουβέντα για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της μέχρι σήμερα. Η Βασιλική, όμως, δείχνει αλλαγμένη κι ότι πατάει πια γερά στα πόδια της. Παράλληλα, κι ενώ κανένας δεν ανησυχεί για τη Μυρτάλη, ο Μάνος προτείνει στη Μαρίνα να παντρευτούν κρυφά κι εκείνη μένει άναυδη.

Η Μυρτάλη περνά τη δεύτερη μέρα της μέσα στη «φυλακή» της κι αυτός που την κρατά εκεί μέσα δεν είναι διατεθειμένος να φανερωθεί. Η Μαρίνα δέχεται να παντρευτεί τον Μάνο με πολιτικό γάμο και συμφωνούν να το κρατήσουν κρυφό απ΄όλους. Η Μαρίνα παίρνει τηλέφωνο τη Μυρτάλη, η οποία βέβαια δεν της απαντά, και, όταν λάβει ένα ψυχρό γραπτό μήνυμα από το κινητό της φίλης της, θα παραξενευτεί. Το ίδιο θα παραξενευτεί και η Ιουλία όταν λάβει μήνυμα από τη… Μυρτάλη. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος έχει υποψιαστεί ότι ο Μάνος μπορεί να βρίσκεται με τη Μαρίνα στην Αθήνα και έχει στείλει την Ιουλία στο ανθοπωλείο για να τσεκάρει. Η Αθηνά περνά από την αστυνομία, προκειμένου να δώσει κατάθεση για τις επιθέσεις που έχουν γίνει εναντίον της Μυρτάλης.

Επεισόδια 36 + 37 (Τρίτη 5 Οκτωβρίου)

Η Μυρτάλη δεν μπορεί να καταλάβει ποιος την έχει απαγάγει και γιατί. Η Μαρίνα ανησυχεί για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της κολλητής της, που δεν την πήρε καν τηλέφωνο να της ευχηθεί για τον γάμο της με τον Μάνο. Ο Πότης συνειδητοποιεί πως ο Δημήτρης γυροφέρνει την Αντιγόνη και σύντομα το κουτσομπολιό φτάνει στα αυτιά της Άννας, η οποία, προκειμένου να απομακρύνει την Αντιγόνη, της λέει ότι είναι έγκυος. Η Μαργαρίτα εξομολογείται στον Λυκούργο πως ο άντρας της την παράτησε όταν ο Αλέξης ήταν επτά χρόνων. Παράλληλα, Χάιδω και Μαργαρίτα αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα και να γίνονται φίλες. Η Βασιλική κι ο Φίλιππος πέφτουν θύματα ληστείας. Ο Στέφανος, μετά από προτροπή του Στάθη, αποφασίζει να επικοινωνήσει με τη Μυρτάλη. Η απάντηση, όμως, που θα πάρει θα τον αποκαρδιώσει τελείως. Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη αρπάζει μια ευκαιρία και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του βασανιστή της.

Ο Στάθης προσπαθεί να μάθει την αλήθεια σχετικά με την περίεργη αργοπορία της Βασιλικής. Η Αρετή αποφασίζει να της περιορίσει και πάλι τις ελευθερίες, με σκοπό να ανακτήσει τον έλεγχο του σπιτιού της. Η Μυρτάλη παλεύει να αντέξει τον ψυχολογικό πόλεμο που της κάνει η άγνωστη φωνή που την κρατά κλειδωμένη σε ένα απόμερο σπίτι.
Ο Στέφανος, από την άλλη, έχει πεισθεί ότι ο χωρισμός τους είναι οριστικός κι αυτό έχει αρχίσει να τον πονάει. Ο Ισίδωρος ψάχνει τρόπους να αγοράσει το πατρικό τους σπίτι από την Αθηνά. Την ίδια ώρα, Αθηνά και Μαργαρίτα, υπό πλήρη μυστικότητα, επισκέπτονται την Μαρία, στο Σούνιο. Ένας περίεργος τραυματισμός στο καμπαρέ οδηγεί τον αστυνόμο Γιώργη Κουράκο σε στοιχεία που σχετίζονται με το διπλό φονικό των Στεφανέων.
Ο Μάνος κι η Μαρίνα επιστρέφουν στη Μάνη και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κρύψουν τον μυστικό τους γάμο. Ο Φίλιππος ζητά από τον Νικόλα να του παραχωρήσει το σπίτι του, με σκοπό να απομονωθούν εκεί με τη Βασιλική. Η Αντιγόνη εκμυστηρεύεται στην Μαρίνα τις υποψίες της, πως πιθανώς ο πατέρας που ψάχνει να ήταν ο Ιπποκράτης Βρεττάκος. Η Άννα δηλώνει στον Δημήτρη πως είναι έγκυος κι εκείνος της ξεκαθαρίζει πως δεν τον απασχολεί καθόλου και της ζητά να κάνει έκτρωση.

Επεισόδιο 38 (Τετάρτη 6 Οκτωβρίου)

Η Ιουλία πηγαίνει στο ανθοπωλείο και, με τον τρόπο της, δίνει στη Μαρίνα την εντύπωση ότι εγκρίνει τη σχέση της με τον Μάνο. Η Μυρτάλη συνεχίζει να είναι παγιδευμένη, με τον απαγωγέα να της αφήνει μια «έκπληξη» στο κρεβάτι της. Η Άννα φεύγει κρυφά, μέσα στη νύχτα, από το σπίτι της, πηγαίνει στο σπίτι του Δημήτρη, βρίσκει ένα παράθυρο ανοιχτό και μπαίνει μέσα. Μετά από λίγο, φτάνει ο Δημήτρης με μια κοπέλα… Ο αστυνόμος Κουράκος ανακαλύπτει ότι το βαν του Στέλιου Βαφέα χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Πέτρου και της Στέλλας Στεφανέα. Η Ιουλία αφήνει ένα ηχητικό μήνυμα στη Μυρτάλη και παραξενεύεται αρκετά από την απάντηση που παίρνει. Η Μαρίνα πηγαίνει ένα δείγμα DNA στην Αντιγόνη για να κάνει την εξέταση και να μάθει επιτέλους αν η Μυρτάλη είναι αδελφή της. Ο αστυνόμος Κουράκος καλεί τον Στέφανο στο τμήμα, καθώς, μετά την κατάθεση του Στέλιου Βαφέα, τον θεωρεί βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του Πέτρου και της Στέλλας Στεφανέα.

Επεισόδιο 39 (Πέμπτη 7 Οκτωβρίου)

Ο Στέφανος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, αλλά ο αστυνόμος συνεχίζει να το ερευνά σε βάθος. Σύντομα αποδεικνύεται πως ο Βαφέας είχε συμμετοχή στον φόνο του Πέτρου Στεφανέα κι η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Η Αθηνά υποψιάζεται πως ο νεκρός ντετέκτιβ είχε πάρει εντολές από τον Δημήτρη, αλλά η Μαρία της λέει πως μπορεί να ήταν βαλτός από τον Ισίδωρο ή και τη Μυρτάλη. Ο Λυκούργος επιβεβαιώνει πως η πρώην γυναίκα του, η Μέλπω, κυκλοφορεί στη Μάνη. Η Ευτυχία θεωρεί πως ο Αποστόλης έχει παράλληλη σχέση και του γυρνάει την πλάτη, ενώ η Άννα που είναι υπεύθυνη για τον χωρισμό, δεν τολμά να πει την αλήθεια.
Η Ιουλία κι ο Ισίδωρος αναπολούν τα χρόνια που πέρασαν κι αναρωτιούνται αν ζει ακόμα ο αδελφός τους ο Ιάκωβος. Η Βασιλική κανονίζει να βρεθεί με τον Φίλιππο στο σπίτι του Νικόλα, αλλά για κακή της τύχη η Αρετή καιροφυλαχτεί. Ο Μάνος εκμυστηρεύεται στην Ιουλία πως παντρεύτηκε με τη Μαρίνα. Η Μυρτάλη αποφασίζει να ενδώσει στις απαιτήσεις του απαγωγέα της προκειμένου να της αποκαλυφθεί. Η πόρτα ανοίγει και της παρουσιάζεται…

 

 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Θοδωρής Μπουρδέκας

και οι:

Στέλα Φυρογένη

Στέφανος Κυριακίδης

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021

 «Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΙΣ 21:00

 

#GiTisElias

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024