Η ολυμπιακή ομάδα βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ θριάμβευσε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ της Βραζιλίας και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Οι Αμερικανίδες ήταν εντυπωσιακές και άκρως αποτελεσματικές σε υποδοχή και σερβίς, πήραν δύσκολα το πρώτο σετ με 25-21, συνέχισαν δυνατά στο δεύτερο (25-20) και έκαναν… περίπατο στο τρίτο, το οποίο κατέκτησαν με 25-14, τελειώνοντας τον αγώνα.
Με μεγάλες πρωταγωνίστριες τις Άντρεα Ντιους (15 π., 14/24 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Μισέλ Μπαρτς-Χάκλεϊ (14 π., 11/30 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 1 άσος) και Τζόρνταν Λάρσον (12 π., 12/27 επιθέσεις) οι ΗΠΑ κυριάρχησαν απέναντι στις Βραζιλιάνες, οι οποίες έμοιαζαν απογοητευμένες μετά το χαμένο πρώτο σετ.
Οι Φερνάντα Ροντρίγκες (11 π., 10/25 επιθέσεις) και Γκαμπριέλα Μπράγκα-Γκιμαράες (10 π., 10/32 επιθέσεις) προσπάθησαν να «κρατήσουν» τη Βραζιλία στο παιχνίδι, όμως οι Αμερικανίδες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.
Οι ΗΠΑ έγιναν η τρίτη χώρα που νικά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς να χάσει σετ, μετά την Ιαπωνία και την Κίνα.
Η Τσέλσι επικράτησε της Τότεναμ με 2-1, παίρνοντας το πάνω χέρι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι «πετεινοί» δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή.
Ισοπαλία-κλειδί για τους γηπεδούχους καθώς η Μπόρνμουθ βγαίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη, όμως πανηγυρίζει και η Αρσεναλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά την γκέλα της Σίτι