Την ανακούφισή του για την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, εξέφρασε ο Τόμας Μπαχ.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνομίλησε με άλλους «Αθανάτους» και δήλωσε ικανοποιημένος από τις ιαπωνικές Αρχές και τον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίθηκαν σε αυτήν τη δύσκολη και πρωτόγνωρη περίσταση.
Άλλωστε, ο κίνδυνος της αναβολής ήταν ορατός και είχε μεγάλη υποστήριξη και από μερίδα της ιαπωνικής κοινωνίας.
«Μπορούμε να πούμε τώρα, με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, πως βιώσαμε πολύ επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια» υπογράμμισε ο Μπαχ σε μέλη της ΔΟΕ, λίγες ώρες πριν από το φινάλε των Αγώνων της ιαπωνικής πρωτεύουσας και την παράδοση της ολυμπιακής δάδας στο Παρίσι για τους Αγώνες του 2024.
Η Ισπανίδα Τζούντιτ Ρομάνο Γκαρθία έχει καταφέρει να τα προλαβαίνει όλα, ακόμη και ως μητέρα δυο κοριτσιών: «Μητέρες μου έλεγαν συχνά να πλένω τα πιάτα»
Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, Εθνική πόλο Γυναικών νίκησε 22-16 την Ιαπωνία στην τελευταία ημέρα της προκριματικής φάσης του World Cup (Division 1) στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.