Μετά από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, η ΑΕΚ επέστρεψε στη δράση, έστω και ανεπίσημα, δίνοντας μια φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλων Σμύρνης στα Σπάτα.
Η Ένωση επικράτησε με 2-0 της «Ελαφράς Ταξιαρχείας», χάρη σε γκολ των Ανσαριφάρντ (8′) και Λιβάι Γκαρσία (50′), ενώ σε αυτό το φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα οι Εχσάν Χατζισαφί (βασικός) και Κλεμάν Μισελέν (αλλαγή).
Αν κάτι φάνηκε στο εν λόγω ματς είναι η έμφαση που έχει δώσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στις στατικές φάσεις, καθώς από δύο τέτοιες ήρθαν και τα δύο γκολ του Δικεφάλου. Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό η ΑΕΚ έκανε το 1-0, όταν ο Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Λε Ταλέκ, ο Γάλλος με μια κεφαλιά έστρωσε στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με ένα γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες ακόμη και στο 50ο λεπτό έκανε το 2-0, με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Στο τελευταίο μισάωρο ο Μιλόγεβιτς επέλεξε να δώσει χρόνο στον Μισελέν, αλλά και σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Οι δύο ομάδες, αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου, απέτισαν φόρο τιμής στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με αγάπη τον Ολυμπιακό αλλά και το πειραϊκό ποδόσφαιρο.
Πολύ ενδιαφέρουσες ατάκες από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Λούκα Βιλντόσα, για τις δύο ελληνικές ομάδες αλλά και τον Τούρκο προπονητή των «πράσινων».