Παραμένει ο συναγερμός για μπλακ άουτ στην Αττική
Λειτουργούν τα κυκλώματα υπερυψηλής Λάρυμνας, Αγ. Στεφάνου και Αχαρνών. Απρόβλεπτος παράγοντας η κατεύθυνση της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι. Στο τραπέζι τα έκτακτα μέτρα κυλιόμενων διακοπών ρεύματος. Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο διανομής.
Σε συναγερμό παραμένει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για την αποφυγή ενός μπλακ άουτ στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Όπως αναφέρουν πηγές του Διαχειριστή, τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης που απειλήθηκαν χθες το απόγευμα από την πυρκαγιά στο Κρυονέρι βρίσκονται σε λειτουργία. Και πρόκειται για το διπλό κύκλωμα 400 kV ανάμεσα στα ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου και Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Αγ. Στέφανος – Χαλκηδόνα – Ολυμπιακό Χωριό. Σε λειτουργία βρίσκεται και το κύκλωμα 400 kV Λάρυμνας – Αγ. Στεφάνου. Τα κυκλώματα αυτά ηλεκτροδοτούν τη Βορειοανατολική Αττική. Παραμένει όμως η απειλή από τη φωτιά στα δύο πρώτα κυκλώματα (Αγ. Στεφάνου – Αχαρνών και Αγ. Στεφάνου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακού Χωρίου). Δηλαδή είναι απρόβλεπτη η κατεύθυνση που μπορεί να πάρει η πυρκαγιά και να θέσει ξανά εκτός λειτουργίας τις γραμμές υπερυψηλής και υψηλής Αττικής. Σε ένα τέτοιο σενάριο το μπλακ άουτ στην Αττική θα είναι αναπόφευκτο, εκτός κι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος.
Οι κυλιόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης μπορεί να έχουν αποφευχθεί προσώρας, ωστόσο το σχέδιο των έκτακτων μέτρων για περικοπές φορτίων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής παραμένει στο τραπέζι. Είναι έτοιμο, λένε πηγές, να εφαρμοστεί ανά πάσα στιγμή εφόσον παραστεί ανάγκη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενημερώνει για τις περιοχές όπου πρόκειται να γίνονται οι διακοπές καθώς και για τη διάρκεια τους.
Τεράστιες, όμως, είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές όπου τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη. Χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης, στύλοι και άλλος εξοπλισμός έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε περιοχές όπως στη Βαρυμπόμπη, σε Αφίδνες, Κρυονέρι, Αγ. Στέφανος, Β. Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία. Η ηλεκτροδότηση σε περιοχές οι οποίες καίγονται ή έχουν καεί έχει διακοπεί. Όπου έχει σβήσει η φωτιά συνεργεία τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν για την αποκατάσταση των βλαβών.
- Νέα Μάκρη: Πυροβολισμοί κατά ΙΧ στη Λ. Μαραθώνος
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
- «Καζάνι που βράζει» η Ρεάλ – Η νέα ήττα, τα νεύρα των παικτών και οι οπαδοί που ζητούν την παραίτηση του Πέρεθ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν τα αρχηγικά μέλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442