Στους ημιτελικούς των 100 μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκρίθηκε ο Απόστολος Χρήστου.
Στο σημερινό προκριματικό ο έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του (αν και γύρισε πρώτος στα 50 μ.) με 53.77 και κατετάγη 15ος στο σύνολο, όντας ο τελευταίος που προκρίθηκε μαζί με τον αμερικανό Τζόζεφ Άρμστρονγκ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστου έχει χρόνο ακριβώς ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω (52.77), από το φετινό Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, και θα χρειαστεί κάτι ανάλογο αύριο για να διεκδικήσει θέση στον τελικό της Τρίτης (27/7).
Μακράν κορυφαίος του προκριματικού ήταν ο ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 52.15, ακολουθούμενος από τον ιταλό Τόμας Τσέκον (52.49).
Ο αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι φάνηκε να πηγαίνει συντηρητικά και πέρασε έβδομος με 53.22, όσο ακριβώς και ο ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ, επίσης μεταξύ των διεκδικητών ενός μεταλλίου.
LIVE: Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea. Παρακολουθήστε live στις 13:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός Β’ – Athens Kallithea για τη 14η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Super League 2. Τηλεοπτικά από το Action 24.