Ακάρ: «Μάταιη η ελληνική μανία για εξοπλισμούς – Τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθουν οι Έλληνες»
Ο Ακάρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα ελληνικά νησιά λέγοντας πως «η Ελλάδα κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει απαιτήσεις που δεν έχουν καμία λογική ούτε νομική βάση και έτσι αυξάνει την ένταση
Στις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την Τουρκία απάντησε με προκλητικό τρόπο ο Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως «δεν συμβαδίζουν με τις πρόσφατες εποικοδομητικές συζητήσεις ανάμεσα στον Ερντογάν και Μητσοτάκη και τις προσπάθειες να περιοριστούν οι εντάσεις μέσα στο καλοκαίρι».
«Καλώ τον αξιότιμο έλληνα ομόλογό μου να μείνει μακριά από εγωισμούς και συναισθηματισμούς και να είναι λογικός, δίκαιος και αντικειμενικός. Τον καλώ να μιλήσει σύμφωνα με τις συνθήκες μεταξύ των χωρών μας, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε αρχικά ο Ακάρ.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε πως «παρά τη θετική και εποικοδομητική στάση που τηρεί η Τουρκία, η Ελλάδα συνεχίζει την προβοκατόρικη, ανένδοτη στάση της που αυξάνει την ένταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. Επιπλέον, με διάφορες δικαιολογίες αντιτίθεται στο κοινό εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο προσφέρουμε στο ΝΑΤΟ, το οποίο στηρίζουν και οι σύμμαχοι».
Ο Ακάρ μίλησε ξανά για τα ελληνικά νησιά λέγοντας πως «η Ελλάδα κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει απαιτήσεις που δεν έχουν καμία λογική ούτε νομική βάση και έτσι αυξάνει την ένταση. Οι όροι των Συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων είναι ξεκάθαροι. Εναντίον ποιού εξοπλίζονται τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Η Ελλάδα με παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες συνεχίζει να σπρώχνει πίσω τα γυναικόπαιδα στο Αιγαίο».
Τα εξοπλιστικά
Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αναφέρθηκε και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας.
«Έχει πάθος με τους εξοπλισμούς. Όμως αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη, δεν έχει σχέση με τη μαθηματική λογική και τη μεγαλύτερη ζημιά θα την πάθει ο ελληνικός λαός. Επίσης, οι τρίτες χώρες δεν είναι αυτές που θα λύσουν τα προβλήματά μας με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει τα προβλήματά της με την Τουρκία ευρωτουρκικά και αμερικανοτουρκικά».
Και κατέληξε: «Η θετική ατζέντα δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη. Πιστεύουμε με ειλικρίνεια πως τα προβλήματά μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο πρέπει να λυθούν με διάλογο και προσπαθούμε γι’ αυτό. Γνωρίζουμε πως έχουμε δίκιο από νομική και ιστορική άποψη. Η ισχύς μας προκύπτει από αυτό το δίκαιο. Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να τερματίσουν την επεκτατική λογική. Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και στα δικαιώματα κανενός. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442