Ινδία: 4 νεκροί λίγο πριν φθάσει στη χώρα ισχυρός κυκλώνας
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους στην Ινδία, η οποία προετοιμάζει την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω της άφιξης ενός ισχυρού κυκλώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους στην Ινδία, η οποία προετοιμάζει την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω της άφιξης ενός ισχυρού κυκλώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Ο κυκλώνας Tauktae – η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα της σεζόν στην Ινδία, κινείται προς τον βορρά παράλληλα με τις δυτικές ακτές της χώρας, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε πολλές πολιτείες της Ινδίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την πολιτεία Γκουτζαράτ (δυτικά) το βράδυ της Δευτέρας με ανέμους να πνέουν μεταξύ 150-160 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κατακλυσμιαίες βροχές
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών και των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την πολιτεία Καρνατάκα (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.
Χωριά και μικρές πόλεις πλημμύρισαν και ιδιοκτησίες καταστράφηκαν, αναφέρουν οι αρχές.
Περίπου 75.000 άνθρωποι είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν από τις παράκτιες ζώνες της Γκουτζαράτ, όπου η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 θα διακοπεί προσωρινά αύριο και μεθαύριο, είπαν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα νοσοκομεία Covid έθεσαν σε λειτουργία τα εφεδρικά συστήματα τροφοδοσίας ρεύματος, είπε ένας αξιωματούχος, ο Βαρουνκουμάρ Μπαρανβάλ. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό θα μεταφερθούν προς τα νοσοκομεία εκστρατείας.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.