Χαρδαλιάς: Παραμένει το SMS μέχρι 15 Μαΐου – Τι θα στέλνουμε για την εστίαση
Ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι επιτρέπεται και τι όχι για το άνοιγμα της εστίασης
Ανακοινώσεις για τα SMS και το πώς θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες τις επόμενες μέρες έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα SMS για τις μετακινήσεις στο 13033 θα παραμείνουν έως και τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Aνοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε τα μέτρα για τις εκκλησίες για το Πάσχα.
Την Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.
Για τη μετάβαση σε φιλικό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, οι πολίτες θα στέλνουν SMS με κωδικό 6 στο 13033. Επιτρέπεται να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών, έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο και έως 12 για εξωτερικό.
Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση
Για να μεταβούν σε καταστήματα εστίασης από τις 3 Μαΐου και μετά, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν το 6.
Στα καταστήματα εστίασης και καφέ δεν επιτρέπεται η μουσική, θα έχουν μόνο καθήμενους και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Το ωράριο από την Παρασκευή επεκτείνεται μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα.
«Στις 11 το βράδυ θα πρέπει να είμαστε όλοι σπίτια μας», είπε αυστηρά ο κ. Χαρδαλιάς.
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442