Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την  κατάργηση των SMS – Τι αποκάλυψε ο Πέτσας

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την κατάργηση των SMS – Τι αποκάλυψε ο Πέτσας

Ωστόσο φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των SMS καθώς το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί και από την Επιτροπή των Εμπειρογνώμονων της Επιτροπής.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των SMS στο 13033 και στο 13032, την ώρα που κλειδωμένο μέτρο θεωρείται και η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Μάλιστα το δεύτερο πιθανότατα να ανακοινωθεί σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ωστόσο φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των SMS καθώς το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί και από την Επιτροπή των Εμπειρογνώμονων της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι η επιτροπή των Επιδημιολόγων και να αναλύσουν τα στοιχεία για την πανδημία, όπως κάνουν κάθε Τετάρτη. Επομένως στο τραπέζι δεν φαίνεται να είναι η κατάργηση των SMS.

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι δύο.

Το πρώτο είναι η αποστολή SMS να καταργηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ το δεύτερο είναι μέχρι τις 15 Μαϊου με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Για την κατάργηση των SMS προχώρησε σε αποκαλύψεις και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Τι αποκάλυψε ο Πέτσας

«Νομίζω ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φύγει κάποια στιγμή από τη ζωή μας το SMS, νομίζω θα το αντιμετωπίσουμε μετά το Πάσχα, το θέμα εξετάζεται, τόνισε ο κ. Πέτσας στο ΣΚΑΪ.

Υπό αναμόρφωση το σύστημα των SMS

«Μετά τις 10 Μαΐου που θα ανοίξουν δραστηριότητες όπως στα σχολεία μας, και μετά τις 14 Μαΐου που προβλέπεται το άνοιγμα του τουρισμού, μέσα σε αυτό τον χρονικό ορίζοντα θα ληφθούν οι αποφάσεις» σημείωσε.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε σχετικά με τα SMS πως όλο το σύστημα είναι υπό αναμόρφωση και εως ότου οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις  και γι΄αυτό το ζήτημα θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενδεχομένως και σήμερα.

Μάλιστα σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις για τα καταστήματα εστίασης.

Σκέρτσος: Mέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου η κατάργηση SMS

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Όταν λάβουν αποφάσεις για τα SMS και γενικώς για τα επόμενα βήματα θα υπάρξουν κεντρικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε.

Παράλληλα, από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Στρώνει τραπέζι η εστίαση

Επίσης, από την προσεχή Δευτέρα 3 Μαϊου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση, σχεδόν έξι μήνες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Εν αναμονή της σχετικής απόφασης όπου θα διευκρινίζονται αρκετά ζητήματα που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει, το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέτρα θυμίζουν αυτά που είχαν ισχύσει την προηγούμενη φορά που η εστίαση επαναλειτουργούσε μετά από lockdown.

Η κεντρική ιδέα είναι η διασφάλιση των αποστάσεων, η εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερο των υπαίθριων χώρων και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις εστίασης θα λειτουργούν ως εξής:

  • Θα παραμένουν κλειστά από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ.
  • Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία εσωτερικών ημιυπαίθριων χώρων.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι.
  • Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.
  • Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,20 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,80 μ.
  • Δεν θα οριστεί ταυτόχρονα και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.
  • Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
  • Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το άλλο το κόστος θα καλύπτεται από τον εργοδότη.
  • Απολυμαντικά σε κάθε τραπέζι.
  • Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υποχρεωτικά μάσκα θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα για τους καθήμενους πελάτες.
  • Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Στις 23:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την προσεχή Δευτέρα 3 Μαϊου έρχεται αλλαγή και στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινά από τις 23:00.

Σημειώνεται πως από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 22:00 και θα λήγει στις 05:00 το πρωί.

Πάντως, δεν τίθεται θέμα προστίμου λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας για όσους φεύγουν από ένα κατάστημα εστίασης στις 23:00, διευκρίνισε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Το ωράριο για τα εστιατόρια θα είναι μέχρι τις 11 το βράδυ. Δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιον που φεύγει από το κατάστημα στις 11. Δεν υπάρχει θέμα προστίμου από τη στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση» εξήγησε ο υπουργός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024