Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο AstraZeneca: Ηλικιακοί περιορισμοί σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο

Εμβόλιο AstraZeneca: Ηλικιακοί περιορισμοί σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο

Μετά την αναγνώριση της θρόμβωσης ως «πιθανής παρενέργειας»

Το γερμανικό ινστιτούτο Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, αρμόδιο για τα εμβόλια και τα βιοϊατρικά προϊόντα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επιμένει στη σύστασή του για περιορισμό της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 σε άτομα μόνο άνω των 60 ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόφαση της Ισπανίας, η οποία επίσης πρότεινε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα άνω των 60.

Στην Αυστραλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη χρήση του εμβολίου της Pfizer αντί εκείνου της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα κάτω των 50 ετών

Την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναγνώρισε σπάνια περιστατικά θρόμβωσης ως «πιθανή παρενέργεια» του εμβολίου, αφήνοντας στις χώρες-μέλη το περιθώριο να επιβάλουν περιορισμούς, τονίζοντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος θανάτου από παρενέργειες είναι πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο θανάτου λόγω Covid-19.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η σύστασή του βασίζεται σε εντατικές αναλύσεις της παρούσας κατάστασης της πανδημίας.

Aνάλογη σύσταση έδωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας προς τις τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν τον τελευταίο λόγο για το ζήτημα.

«Με βάση τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες και για λόγους πρόληψης, προτείνεται να χορηγείται το εμβόλιο σε ανθρώπους 60 ετών και άνω» δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Καρολίνα Νταρίας.

Η Αυστραλία θα συνεχίσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca, μόνο όμως σε άτομα άνω των 70.

Ο αρχίατρος της χώρας Πολ Κέλι δήλωσε ότι ενώ ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μικρός, οι ειδικοί στην χώρα άλλαξαν την σύστασή τους αναφορικά με εκείνους που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Την Τετάρτη το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι παγώνει προσωρινά τους εμβολιασμούς για τους κάτω των 55 ετών, κάτι ανάλογο με αυτό που αποφάσισε η Γαλλία.

Άλλες χώρες της ΕΕ πάγωσαν πλήρως τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στα μέσα Μαρτίου και έκτοτε δεν έχουν ξεκινήσει την εκ νέου χορήγησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / DPA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024