Ουγγαρία : Στο κόκκινο τα νοσοκομεία προειδοποιεί ο Ορμπαν
Η Ουγγαρία εισέρχεται στη δυσκολότερη περίοδο από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία θα δεχθούν πιέσεις όσο ποτέ άλλοτε, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.
Η Ουγγαρία εισέρχεται στη δυσκολότερη περίοδο από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία θα δεχθούν πιέσεις όσο ποτέ άλλοτε, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.
«Έχω μονάχα άσχημα νέα», ανέφερε ο Όρμπαν, σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες, από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία και θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των νέων μεταλλάξεων».
Σήμερα, η Ουγγαρία κατέγραψε 4.385 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό φέτος. Η ουγγρική κυβέρνηση παρέτεινε το μερικό λοκντάουν έως τις 15 Μαρτίου, έγινε νωρίτερα γνωστό από τον προσωπάρχη του Όρμπαν.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι «εξαιρετικά δύσκολες», είπε ο Γκέργκελι Γκούλιας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί, αφότου η Ουγγαρία ξεκίνησε να χορηγεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm χθες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Όρμπαν αναμένεται να κάνει το εμβόλιο της Sinopharm την επόμενη εβδομάδα. Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 414.514 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας και 14.672 θανάτους.
Μέχρις στιγμής, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά από την 1η Νοεμβρίου, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, με εξαίρεση τις υπηρεσίες takeaway. Επιπλέον, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 ώρα Ελλάδας και όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται.
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442