Κοζάνη : Τι λέει συγγενής του εφοριακού που πέθανε μετά από επίθεση με τσεκούρι
Το χωριό του και όλη η Κοζάνη έχουν βυθιστεί στο πένθος. Ο πρόεδρος του χωριού του και κουμπάρος του, Νίκος Ασλανίδης, δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί
Μετά από επτά μήνες έχασε τη μάχη ο εφοριακός στην Κοζάνη που δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο μέσα στην υπηρεσία του.
Το χωριό του και όλη η Κοζάνη έχουν βυθιστεί στο πένθος. Ο πρόεδρος του χωριού του και κουμπάρος του, Νίκος Ασλανίδης, δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.
«Το χωριό είναι μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλο. Θυμάμαι μόνο καλά για τον Πέτρο. Ηταν εξαιρετικός στη δουλειά του και εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης» λέει, μιλώντας στο MEGA.
Κανείς μέχρι στιγμής δεν ξέρει τα αίτια της επίθεσης. «Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι χάσαμε ένα καλό παιδί, έναν εξυπηρετικό εφοριακό, έναν καλόψυχο άνθρωπο. Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό που έχει γίνει».
Στο πένθος η Κοζάνη
Η άνιση μάχη του 56χρονου εφοριακού, πατέρα ενός 15χρονου αγοριού, είχε συγκλονίσει την οικογένεια και τους φίλους του.
Μια συνηθισμένη καλοκαιρινή ημέρα, στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Ένας άνδρας με μακριά μαλλιά και σακίδιο στην πλάτη αφήνει την ταυτότητά του στην είσοδο της εφορίας και θερμομετρείται περιμένοντας τη σειρά του υπομονετικά. Λίγα λεπτά αργότερα αρχίζει να σκορπίζει τον τρόμο, ενώ η κάμερα τον καταγράφει.
Οι σκηνές που ακολουθούν είναι σκηνές αλλοφροσύνης. Υπάλληλοι τρέχουν στους διαδρόμους προσπαθώντας να βγουν από το κτίριο, την ώρα που ο 45χρονος συνεχίζει να χτυπά με το τσεκούρι του όποιον βγει μπροστά του.
Ο 55χρονος τότε, εφοριακός, νοσηλεύεται αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί περιέγραφαν την κατάστασή του ως εξαιρετικά δύσκολη.
Στη συνέχεια, ο εφοριακός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Κυανού Σταυρού» και τον τελευταίο καιρό ήταν σε αναμονή για να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Όμως δεν τα κατάφερε.
Ο 45χρονος δράστης που παραμένει προφυλακιστέος δεν έδωσε ποτέ καμία εξήγηση για το τυφλό χτύπημα. Σιωπηλός, άκουσε την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή και ύστερα οδηγήθηκε στις φυλακές. Αίσθηση τότε είχε προκαλέσει η στάση των γονιών του, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την πρώτη στιγμή, καταδίκασαν την πράξη του παιδιού τους.
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442