Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ : Οι επιδημίες είναι στην κορυφή των βραχυπρόθεσμων κινδύνων
Οι μολυσματικές ασθένειες και οι κρίσεις που αφορoύν τα μέσα επιβίωσης είναι στην κορυφή των κινδύνων που αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 650 και πλέον μελών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι μολυσματικές ασθένειες και οι κρίσεις που αφορoύν τα μέσα επιβίωσης είναι στην κορυφή των κινδύνων που αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 650 και πλέον μελών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που προέρχονται από επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και τον πανεπιστημιακό χώρο.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποτυχίες της κυβερνοασφάλειας είναι επίσης βασικοί κίνδυνοι, ανέφερε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην ετήσια έκθεσή του για τους κινδύνους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η πανδημία της COVID-19 έχει ήδη καταστροφικές συνέπειες στα μέσα επιβίωσης πολλών ανθρώπων, καθώς τα παγκόσμια lockdowns έχουν οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και σε αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων.
Έχει επίσης διογκώσει ζητήματα όπως οι αυξανόμενες ανισότητες αναφορικά με την πρόσβαση στην τεχνολογία και η απειλή κοινωνικών αναταραχών.
«Η πανδημία έχει επιταχύνει τάσεις που έρχονταν εδώ και καιρό», δήλωσε η Καρολίνα Κλιντ, επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων για την ηπειρωτική Ευρώπη στην ασφαλιστική εταιρία Marsh.
Οικονομικές φούσκες και κρίσεις χρέους
Οι μεσοπρόθεσμες ανησυχίες περιλαμβάνουν τις φούσκες σε περιουσιακά στοιχεία και τις κρίσεις χρέους, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες ανησυχίες είναι η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και η κατάρρευση κρατών.
«Καθώς κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και κοινωνίες αρχίζουν να βγαίνουν από την πανδημία, πρέπει τώρα επειγόντως να διαμορφώσουν νέα οικονομικά και κοινωνικά συστήματα που βελτιώνουν τη συλλογική μας αντοχή και ικανότητα να απαντήσουμε σε σοκ ενώ μειώνουν την ανισότητα, βελτιώνουν την υγεία και προστατεύουν τον πλανήτη», ανέφερε η Σααντία Ζαχίντι, γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ο Πέτερ Γκίγκερ, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης κινδύνων στην Zurich Insurance, διατηρεί την αισιοδοξία του για την ανοικοδόμηση μετά την πανδημία.
«Η Ιστορία της Οικονομίας υποδηλώνει ότι κάθε μεγάλη δομική αλλαγή έχει οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης», δήλωσε.
Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων τα θέματα στην Ατζέντα του Νταβός, αντί να πραγματοποιήσουν τη συνηθισμένη διάσκεψη του Ιανουαρίου στην Ελβετία, ενώ θα έχουν συνεδρίαση με φυσική παρουσία στη Σιγκαπούρη τον Μάιο.
Η έκθεση συντάχθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρίες Zurich και Marsh & McLennan και τον νοτιοκορεατικό όμιλο SK Group.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442