Κοροναϊός : Οι φαρμακευτικές προειδοποιούν – «Μην παραβιάζετε τις δόσεις των εμβολίων»
«Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει με βάση την επιστήμη»: αυστηρή προειδοποίηση των ενώσεων των φαρμακοβιομηχανιών κατά της παραβίασης δόσεων και χρόνων προς την οποία τείνουν ορισμένες κυβερνήσεις.
Οι μεγάλες ενώσεις των ομίλων της φαρμακοβιομηχανίας ζητούν η στρατηγική του εμβολιασμού κατά της Covid-19 «να βασιστεί στην επιστήμη», την ώρα που πολλές κυβερνήσεις δείχνουν τάσεις να ισοφαρίσουν την έλλειψη δόσεων με την παραβίαση των αρχικών ενδείξεων.
«Κάθε μεταβολή στην δοσολογία των εμβολίων που έχουν δοκιμασθεί και εγκριθεί και κάθε τροποποίηση του χρονικού διαστήματος του εμβολιασμού με τα εμβόλια κατά της Covid-19 πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και σε μία διαφανή ερμηνεία των δεδομένων», αναφέρεται εμφατικά στην κοινή ανακοίνωση των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (IFPMA, PhRMA, EFPIA, Vaccines Europe, BIO, ICBA).
Οι ενώσεις αυτές «θεωρούν ότι οι στρατηγικές εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων και την εξέλιξη των γνώσεων» και κατά συνέπεια να υποστηρίζουν «την παραδοχή των δοσολογιών που καθορίσθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές».
Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την δοσολογία των εμβολίων ή να μεγαλώσουν το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δόσεις πέραν των ορίων που έχει καθορίσει η κατασκευάστρια εταιρεία.
Θέλουν να δοκιμάσουν με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την ένδεια εμβολίων αποκτώντας την δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να έχει καταστροφικές διαστάσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου έχει εμφανισθεί νέο μολυσματικότερο στέλεχος του ιού.
Για τις ενώσεις της φαρμακοβιομηχανίας υπάρχει ο κίνδυνος, αν οι στρατηγικές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, να τροφοδοτήσου περαιτέρω έναν ήδη ισχυρό σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια.
«Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 συνεχίζοντας να λαμβάνουμε αποφάσεις στηριζόμενες σε στέρεες επιστημονικές βάσεις», «καθώς μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος στην πανδημία», προειδοποιεί η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)




































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442