Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική εντολή για έρευνα μετά τις καταγγελίες για αγοραπωλησία βρεφών
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη του διπλού φονικού στην γειτονική χώρα, με θύματα δύο αδελφές και δράστη έναν 59χρονο που συνελήφθη και κρατείται
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για εμπόριο βρεφών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Αλβανία, μετά την αποκάλυψη του διπλού φονικού στην γειτονική χώρα, με θύματα δύο αδελφές και δράστη έναν 59χρονο που συνελήφθη και κρατείται.
Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε κατόπιν δημοσιευμάτων σε ελληνικά μέσα που μετέδωσαν καταγγελίες συγγενών των θυμάτων σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης εξέδιδε τις δύο αδελφές, τις υποχρέωνε να τεκνοποιούν και στη συνέχεια να πουλούν τα βρέφη τους στην χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε από εισαγγελέα τη διεξαγωγή έρευνας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαλευκανθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες περί παράνομων υιοθεσιών κι αν υπάρχει εμπλοκή οργανωμένου κυκλώματος. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, πάνω από δέκα παιδιά γεννήθηκαν σε ελληνικά μαιευτήρια και πωλήθηκαν έναντι αμοιβής με τη βοήθεια δικηγόρου που δεν βρίσκεται εν ζωή.
Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Τίρανα, όπου οι άτυχες γυναίκες, αλβανικής καταγωγής, έπεσαν νεκρές από πυρά καλάσνικοφ με δράστη τον 59χρονο συμπατριώτη τους. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο ίδιος συνελήφθη και απολογούμενος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης του ήταν η ανησυχία του ότι οι δύο αδελφές θα αποκάλυπταν τα όσα βίωναν τα προηγούμενα χρόνια κοντά του.
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)


































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442