ΚΙΝΑΛ: Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη
«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη. Είναι χώροι ελεύθερης διδασκαλίας, διακίνησης ιδεών και έρευνας. Έξω οι μπαχαλάκηδες, έξω οι έμποροι ναρκωτικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
«Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να το διασφαλίσει, παρά τις τυμπανοκρουσίες. Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις των αρμόδιων υπουργών, δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του Πανεπιστημίου και γι΄ αυτό μας βρίσκουν απέναντι», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.
Είναι η γνωστή λογική της Κυβέρνησης, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, για αστυνομοκρατούμενα Πανεπιστήμια. Οι Πανεπιστημιακοί φύλακες, προσθέτει, πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον Πρύτανη, να έχουν ειδική εκπαίδευση, και να μην επιβαρύνουν τους ήδη ισχνούς Προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων.
«Τέλος λέμε ΝΑΙ στη χρήση ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για την πρόσβαση σε χώρους με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς των ΑΕΙ», καταλήγει.
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442