Βρετανία : Σχεδιάζεται η δοκιμή ενός συνδυασμού εμβολίων διαφορετικών εταιρειών κατά του κοροναϊού
Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή θα κάνουν μία δόση από το εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna
Μια δοκιμή που σχεδιάζεται να ξεκινήσει στη Βρετανία τον Ιανουάριο θα συνδυάσει εκ προθέσεως τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Οξφόρδης/AstraZeneca, ίσως και της Moderna, προκειμένου να διερευνηθεί αν κάτι τέτοιο θα έχει καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι όταν γίνονται δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου στο ίδιο άτομο.
Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο.
Η δοκιμή θα αρχίσει μόλις δοθεί επίσημη έγκριση στο εμβόλιο Οξφόρδης/AstraZeneca, κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες.
Όσοι πάρουν μέρος στη νέα δοκιμή θα κάνουν μία δόση από αυτό το εμβόλιο και άλλη μία αργότερα από εκείνο των Pfizer/BioNTech ή της Moderna (αν στο μεταξύ έχει δοθεί έγκριση και γι’ αυτό) ή το αντίστροφο, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».
Στόχος είναι να διαπιστώσουν οι υγειονομικές Αρχές κατά πόσον ο συνδυασμός εμβολίων ενισχύει την ανοσιακή αντίδραση και τη διάρκεια της ανοσίας.
Η σειρά με την οποία θα δοκιμαστούν τα διαφορετικά εμβόλια δε φαίνεται έχει σημασία.
Η Βρετανία υπήρξε η πρώτη χώρα που έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech και ξεκινά αμέσως τους εμβολιασμούς.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.
Τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια δόσεων του τελευταίου εμβολίου, αν και βρετανικού, έχουν παραχθεί σε Ολλανδία και Γερμανία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος από τις υπόλοιπες δόσεις (τα 80 από τα 100 εκατομμύρια δόσεων) θα είναι βρετανικής παραγωγής.
Όμως, προς το παρόν, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», υπάρχουν καθυστερήσεις στην επιτόπια παραγωγή του.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του
- Ακλόνητος στον θρόνο της FIFA: Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2027
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442