Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα - Αποκαλυπτικό βίντεο

Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα – Αποκαλυπτικό βίντεο

Είναι η πρώτη επιχείρηση αεροδιακομιδής προκειμένου να μεταφερθούν 3 ασθενείς από τη Δράμα σε μονάδα εντατικής Θεραπείας των Αθηνών, καθώς σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια σε ΜΕΘ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κοροναϊό από το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος στην Χρυσυσούπολη Καβάλας προς την Αθήνα. Το σήμα για την ανάγκη μεταφοράς δόθηκε στις 6 το πρωί, από εκείνη την ώρα στήθηκε με μεγάλη προσοχή η επιχείρηση με τις ειδικές κάψουλες να τοποθετούνται μέσα στο C130 και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ να συνοδεύουν τους 3 ασθενείς ηλικίας άνω των 7Ο ετών.

Η μεταφορά τους κρίθηκε αναγκαία καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Είναι η στιγμή που οι διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν και την τελευταία κάψουλα με τον 75χρονο ασθενή στο c130. Άλλοι δύο διασωληνωμένοι, βρίσκονται ήδη στο αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Είναι η πρώτη επιχείρηση αεροδιακομιδής προκειμένου να μεταφερθούν 3 ασθενείς από τη Δράμα σε μονάδα εντατικής Θεραπείας των Αθηνών, καθώς σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Γιατροί και διασώστες μετέφεραν με ιδιαίτερη προσοχή έναν έναν τους ασθενείς, από τους θαλάμους στα ασθενοφόρα. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το mega βλέπετε τους διασώστες να παραλαμβάνουν τους ασθενείς από το νοσοκομείο της Καβάλας. Τα ασθενοφόρα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και το ταξίδι της Σωτηρίας ξεκινά.

Λίγο μετά τις πέντε το C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και οι 3 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν αμέσως σε 3 νοσοκομεία.

Άλλη μια μεταφορά ασθενούς πραγματοποιήθηκε χθες. Ελικόπτερο μετέφερε 85χρονο ασθενή με κορωνοιό στην Αθήνα καθώς η υγεία του επιβαρύνθηκε μέσα σε λίγες ώρες και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του.

Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το MEGA φαίνονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν με την ειδική κάψουλα τον ηλικιωμένο άνδρα στο ελικόπτερο, προκειμένου να μεταφερθεί τελικά στο Αττικόν.

Άλλος ένας ασθενής μεταφέρθηκε χθες από τη Ρόδο στην Κρήτη. Καθημερινά το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στήνει επιχειρήσεις μεταφοράς ασθενών από αέρος και εδάφους, με μοναδικό στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τραγική η κατάσταση στη Δράμα

Σύμφωνα με την Εύη Καλλίνη στο νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν δύο γέφυρες, δύο χώροι όπου τοποθετούνται ασθενείς με φορητούς σωλήνες μέχρι να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ. Στο χώρο του χειρουργείου οι 3 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για 24 ώρες, δεν βρέθηκε καμία κλίνη στη Β. Ελλάδα κι έτσι αποφασίσθηκε η αεροδιακομιδή τους.

Αυτή την στιγμή είναι ακόμα δύο άτομα στο χειρουργείο και δεν αποκλείεται στα επόμενα 24ωρα να γίνει ακόμα μια διακομιδή.

Στον «Ευαγγελισμό» ο πρώτος ασθενής που έφτασε με C-130

Για μια εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση έκαναν λόγο άνθρωποι του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην αεροδιακομιδή ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα. Επιπλοκές κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν υπήρχαν και γύρω στις 18:00 ο 76χρονος ασθενής έφθασε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση.

Ένας ακόμα άνδρα 76 ετών κι ένας 75 ετών νοσηλεύονται στο Σωτηρία και το Αττικό αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την 1 Απριλίου μέχρι χθες έχουν πραγματοποιηθεί 55 διακομιδές, 8 μόνο το τελευταίο 48ωρο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024