Με αφορμή την Ημέρα του Άνδρα, ο βουλευτής των Τόρις, Μπεν Μπράντλεϊ, παραπονέθηκε επίσης για τις πολλές γυναίκες υπουργούς τηκυβέρνησης αλλά και το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Με αφορμή την Ημέρα του Άνδρα, ο βουλευτής των Τόρις, Μπεν Μπράντλεϊ, παραπονέθηκε επίσης για τις πολλές γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Το παραλήρημα του βουλευτή

«Συζητάμε για τους άνδρες πολύ συχνά, ως ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί», είπε, επικρίνοντας τις φράσεις «ανδρικό προνόμιο», «τοξική αρρενωπότητα» και «άντρες καταπιεστές».

Ο Μπράντλεϊ καταδίκασε τον Νόμο για την Ισότητα ως «εκούσια και τακτικά εσφαλμένη εφαρμογή σε σχέση με την ταυτότητα φύλου, τη φυλή και κάθε άλλο χαρακτηριστικό» και προέτρεψε την κυβέρνηση απλά να «αναγνωρίσει ότι όλοι έχουμε ίση προστασία βάσει του υπάρχοντος νόμου.

Τόνισε μάλιστα τη σημασία του «να κρατάει ένα άνδρας την πόρτα ανοιχτή για μια κυρία», του «να φροντίσει την οικογένειά του» και του «να θέλει να είναι ένας πραγματικός άντρας».

Στη συνέχεια υποστήριξε την «προάσπιση της διαφορετικότητας», χωρίς όμως να πιστεύει ότι απαιτείται κάποια επιπλέον προσπάθεια γι΄αυτή μιας και η ανδρική ταυτότητα είναι αυτή που -κατά τη γνώμη του- βάλλεται.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομιλία του πυροδότησε κύμα οργής με αμέτρητους χρήστες στα social media να εκφράζουν την αγανάκτησή τους με την τοποθέτηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr