Στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα, οι βουλευτές της ΝΔ παρατήρησαν ένα περίεργο στιγμιότυπο το οποίο και μου περιέγραψαν. Μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας και ξαφνικά τον πλησιάζει η Εφη Αχτσιόγλου. Αμέσως τον… χαιρέτησε διά… μπουνιάς. Και η απορία όλων ήταν γιατί η κυρία Αχτσιόγλου να κάνει αυτή την κίνηση τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη η πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών.
Μήπως ήθελε να του πει ότι με την πρόταση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταϊκούρας δεν κινδύνευε με απομάκρυνση σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό; Ποιος ξέρει. Οι βουλευτές πάντως του ΣΥΡΙΖΑ είχαν και αυτοί την ίδια απορία, πλην όμως δεν έπαιρναν απάντηση από κανέναν.
Οι πλέον απορημένοι ήταν βεβαίως οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ήξεραν πώς να εξηγήσουν την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση της κυρίας Αχτσιόγλου.
Ετσι αποφάσισα να λύσω τις απορίες και ρώτησα ευθέως τον κ. Σταϊκούρα. Η απάντηση που μου έδωσε σκοτείνιασε περισσότερο την υπόθεση: «Να ρωτήσεις την ίδια. Πού να ξέρω; Ρώτα την…», μου είπε και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα με την κυρία Αχτσιόγλου. Αλλά ψάχνοντας αυτή την άτυπη προσέγγιση (δια μπουνιάς) προς τον κ. Σταϊκούρα ανακάλυψα και άλλα πράγματα.
Για παράδειγμα όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός συμμετείχε σε εκδήλωση για τον Γοργοπόταμο. Επιστρέφοντας από τον Γοργοπόταμο συναντήθηκε κάπου στη Λαμία με τον κ. Σταϊκούρα που τότε ήταν τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Και ο κ. Σταϊκούρας, λένε οι πληροφορίες, του πρόσφερε ένα λαχταριστό… κοκορέτσι. Ουδείς θα είχε αντιληφθεί την (γαστρονομική αυτή) προσφορά του τότε τομεάρχη Οικονομικών, αν την επομένη στο διάδρομο της Βουλής ο κ. Τσίπρας δεν συναντούσε τον κ. Σταϊκούρα. Και τότε ακούστηκε να του λέει: «Το κοκορέτσι ήταν θαυμάσιο, το τσάκισα…»
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας