Καστελλόριζο : Οργισμένοι οι ακρίτες για την αδιαφορία των Ευρωπαίων
Το MEGA βρέθηκε στο ακριτικό νησί, καταγράφοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων για την τελευταία, «άσφαιρη» ως προς τις κυρώσεις, Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
Το Καστελλόριζο έχει στοχοποιήσει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα.
Το MEGA βρέθηκε στο ακριτικό νησί, καταγράφοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων για την τελευταία, «άσφαιρη» ως προς τις κυρώσεις, Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Με το «Ορούτς Ρέις» να συνεχίζει τον πειρατικό πλου του στην ελληνική και κατά συνέπεια ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα, συνοδεία πολεμικών πλοίων του τουρκικού στόλου, οι ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν επί της ουσίας τα στραβά μάτια ακόμη μια φορά απέναντι στον Ερντογάν.
Η νέα χρονική προθεσμία των τριών εβδομάδων προς το «σουλτάνο», για να το…σκεφτεί και να αποκλιμακώσει την ένταση, δεν πείθει τους ακρίτες στο Καστελλόριζο, που βρίσκεται στο στόχαστρό του.
Τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε τα συμπεράσματα της 2ας Οκτωβρίου 2020 και εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων.
Ωστόσο, είναι επί της ουσίας μόνο λόγια, και από λόγια οι ακρίτες στο Καστελόριζο έχουν χορτάσει.
Οι ακρίτες που φυλάνε Θερμοπύλες, και για λογαριασμό της Ευρώπης, δεν πείθονται πλέον από τις λεκτικές κορόνες των Βρυξελλών.
Γνωρίζουν ότι δεν είναι ικανές να επηρεάσουν τον αναθεωρητισμό του Ερντογάν.
Το καλοκαίρι που πέρασε το ακριτικό νησί πέρασε δύσκολες ώρες – ο κίνδυνος μιας θερμής αντιπαράθεσης, όπως λένε, επηρέασε δραματικά και τον τουρισμό, που είχε ήδη πληγεί από την πανδημία.
Οι ίδιοι ζητούν από τους ηγέτες της Ευρώπης να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε ένα κράτος-μέλος όπως η Ελλάδα και να βάλουν φραγμό στα νεοοθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, αντί να τον χαϊδεύουν.
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442