ΥΠΕΞ για Ναγκόρνο Καραμπάχ : Η Ελλάδα καλωσορίζει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
Η Ελλάδα καλωσορίζει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
Η Ελλάδα καλωσορίζει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter.
«Οι διαπραγματεύσεις των συμπροέδρων της ομάδας Μινσκ στον ΟΑΣΕ πρέπει να επανεκκινήσουν άμεσα για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς», επισημαίνει.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 12 το μεσημέρι τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας παρά το γεγονός οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για νέους βομβαρδισμούς.

Οι αρχές του αυτονομιστικού θύλακα και οι αζερινές δυνάμεις αλληλοκατηγορήθηκαν νωρίτερα σήμερα ότι για σφοδρές εκατέρωθεν επιθέσεις με βομβαρδισμούς και εκτόξευση πυραύλων λίγο πριν από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός.
«Πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν έπληξαν σήμερα το πρωί την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, δήλωσε αξιωματούχος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ παράλληλα το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε επίσης σήμερα το πρωί πως η Αρμενία «βομβαρδίζει εντατικά κατοικημένες περιοχές, λίγο πριν από την έναρξη της κατάπαυσης πυρός».
«Πριν από μερικά λεπτά, το Αζερμπαϊτζάν έπληξε και πάλι ζώνες αμάχων του Στεπανακέρτ με πυραύλους», δήλωσε μέσω του Twitter ο Αρτάκ Μπελγκαριάν, μεσολαβητής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα θύματα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί άκουσε το πρωί δύο εκρήξεις.
Από την πλευρά του, το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως «οι αρμενικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ενταντικά κατοικημένες περιοχές (…) Το Αζερμπαϊτζάν παίρνει αντίστοιχα μέτρα».
Λίγο μετά την έναρξη της εκεχειρίας, κάτοικοι της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ άρχισαν να βγαίνουν στο κατώφλι των σπιτιών τους για να κοιτάξουν τον ουρανό έπειτα από μέρες που είχαν μείνει κλεισμένοι μέσα σ’ αυτά για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς, είπε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.
«Εκεχειρία για ανθρωπιστικούς σκοπούς»
Τη ανακοίνωση της συμφωνίας για εκεχειρία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έκανε η ρωσική διπλωματία μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο εμπόλεμων πλευρών και τη διαμεσολάβηση του ρώσου ομολόγου τους Σεργκέι Λαβρόφ.
«Ανακοινώνεται κατάπαυση του πυρός από τις 12:00 το μεσημέρι της 10ης Οκτωβρίου 2020 για ανθρωπιστικούς σκοπούς», δήλωσε τα ξημερώματα ο Λαβρόφ, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν μετά τις συνομιλίες που διήρκησαν πάνω από 10 ώρες.
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442