Ένα ακόμη μέτωπο ανοίγει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιστός στα νεοοθωμανικά σχέδιά του.
Αυτή τη φορά αποφάσισε να τα βάλει με το Ισραήλ, και σε ομιλία του σε βουλευτές έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως την έχτισε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917.
«Επί αιώνες, οι πρόγονοί μας έδειξαν την ευλάβειά τους διατηρώντας την Ιερουσαλήμ σε μεγάλη υπόληψη και κάνοντας τη να ακμάσει. Είναι δυνατό να συναντήσει κανείς τα χνάρια της Οθωμανικής αντίστασης σε αυτή την πόλη την οποία αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε με δάκρυα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Ερντογάν.
«Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας. Είναι μία πόλη από εμάς», πρόσθεσε ο τούρκος Πρόεδρος.
Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας